Kuva: Fotolia

Soiten lasten päivystyksen pilotti jatkuu ensi kesäkuun alkuun saakka

18.12.2017 15:06 - Jussi Häkkilä

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus on päättänyt jatkaa lasten päivystyksen pilottia ensi kesäkuun alkuun saakka.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus on päättänyt tämänpäiväisessä kokouksessaan jatkaa lasten päivystyksen pilottia ensi kesäkuun alkuun saakka. Pilotti alkoi lokakuun alussa osana kansallista Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa ja sen oli määrä päättyä loppiaisen jälkeen.
Kahden kuukauden seurantatietojen perusteella on vaikea tehdä luotettavaa ennustetta pilotin taloudellisesta ja toiminnallisesta kokonaisvaikutuksesta. Näin ollen Soiten hallitus päätti, että pilottia jatketaan määräaikaisesti Soiten omana toimintana. Pidemmällä aikavälillä saadaan lisää tietoa lasten ja nuorten päivystyspalveluiden vaikuttavuudesta ja kokonaistuottavuudesta. Tavoitteena on toteuttaa palvelu siten, ettei se aiheuta lisäkustannusta jäsenkuntien kokonaiskuntalaskutukseen. Lasten päivystyksen jatkosta päätetään tarvittaessa lisä-talousarvioasiana toukokuussa.
Keski-Pohjanmaan keskussairaala on Suomen ensimmäinen keskussairaala, jossa toteutetaan näin laajaa lasten päivystystä. Asiakaskokemukset Soiten lastenpäivystykset ovat olleet erittäin myönteisiä.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite laskee erikoissairaanhoidon, eli Keski-Pohjanmaan keskussairaalan, kuntahinnaston hintoja ensi vuonna viisi prosenttia.
Hinnan alennus kohdistetaan kaikkiin kuntahinnaston erikoisaloihin lukuun ottamatta neurologiaa ja kuntoutusta, joiden nykyinen hinnoittelutaso ei mahdollista hinnan alennusta. Kuntahintojen muutos ei vaikuta asiakas- ja potilasmaksuihin.

Lue myös: Soite varoittaa ikäihmisiä huijarista

Kilpailut

Uusimmat