Kuva: Jussi Häkkilä

Kruunupyyssä vatsatautia

08.12.2017 08:52 - Jussi Häkkilä

Usea Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten Sandbackan hoitokeskuksen asukas sekä Kruunupyyn kotihoidon asiakas on sairastunut vatsatautiepidemiaan.

Usea Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten Sandbackan hoitokeskuksen asukas sekä Kruunupyyn kotihoidon asiakas on sairastunut vatsatautiepidemiaan tiistain ja keskiviikon välisenä aikana. Terveys- ja ympäristöterveysviranomaiset tutkivat tapausta mahdollisena ruokavälitteisenä epidemiana.

Sandbackan hoitokeskuksen keittiöön on tehty elintarvikevalvonnan tarkastus ja annettu ohjeistus keittiön desinfiointiin. Kyseisestä keittiöstä toimitetaan ruoka-annoksia Sandbackan hoitokeskuksen sekä Kruunupyyn kotihoidon asiakkaille. Terveystarkastuksessa kerättyjen näytteiden tulokset saadaan ensi viikolla.

Oireilevia henkilöitä on yhteensä 28. Kaksi heistä on tarvinnut sairaalahoitoa. Oireina on ollut oksentelua, ripulia ja vatsakipua. Oireilevista on otettu näytteet ja analyysin tulokset selviävät ensi viikolla. Alustavasti näyttää siltä, että kyseessä on norovirus. Uusia sairastapauksia ei ole tullut tietoon.

Lue myös: Akuutteja vatsatautitapauksia Kilpisjärvellä

Kilpailut

Uusimmat