Oulun seudun ympäristötoimen koulujen, päiväkotien, henkilöstöravintoloiden ja hoivakotien tarjoilukeittiöihin kahden viime vuoden aikana tehtyjen tarkastusten mukaan tarjoilukeittiöt huolehtivat hyvin tarjottavan ruoan omavalvonnasta.
Oulun kaupunki sitoutuu vähentämään varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen välipaloista ja jälkiruoista lisätyn sokerin määrää 20% nykyiseen tasoon nähden. Hanke viedään vaiheittain läpi niin, että viikolta 8 eteenpäin kaikki omavalmisteet ovat vähäsokerisempia.
Keittiöremonttien suunnitteluun ja toteutukseen keskittyvä oululainen Ideko avaa uudet toimipisteet Seinäjoelle ja Lahteen, sekä palkkaa useita kymmeniä asiakaspalvelijoita ja myyjiä.
Oulun kaupungin aterioiden valmistustoiminta siirtyy ensi kuun alusta Oulun Tuotantokeittiö Oy:lle.
Helsingin, Kajaanin, Kuopion, Mäntsälän, Rauman ja Vantaan koulukeittiöiden tiimit kisaavat ensi kuussa valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaalissa Gastro Helsinki -messuilla.
Usea Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten Sandbackan hoitokeskuksen asukas sekä Kruunupyyn kotihoidon asiakas on sairastunut vatsatautiepidemiaan.