Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Pohteen tulevaisuuslautakunta: Oulaisten Oulaskankaan erikoissairaanhoidon päivystys ja leikkaustoiminta säilyvät nykyisellään

06.11.2023 11:34 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tulevaisuuslautakunta on käsitellyt toimenpide-esityksiä, jotka viranhaltijat ovat koonneet talouden tasapainottamiseksi.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tulevaisuuslautakunta on käsitellyt toimenpide-esityksiä, jotka viranhaltijat ovat koonneet talouden tasapainottamiseksi. Oulaisten Oulaskankaan sairaalan osalta lautakunnan näkemys oli, että erikoissairaanhoidon päivystys ja leikkaustoiminta säilyvät nykyisellään. Kokonaissuunnitelma valmistellaan ja päätetään ensi vuoden aikana. Lautakunnassa nousi esille huoli henkilöstön saatavuudesta ja toiminnan ylläpitämisen haavoittuvuudesta. Lautakunnan näkemyksen mukaan jokaisessa kunnassa on oltava vähintään yksi sote-keskus tai sote-yksikkö. Osa palveluista voidaan tuottaa liikkuvina tai digitaalisina palveluina.

Tulevaisuuslautakunta kokoustaa seuraavan kerran ylihuomenna, jolloin lautakunta lähettää esityksensä aluehallituksen käsittelyyn.

Lue myös: Oulu: Pohteen talouden tasapainottamistoimenpide-ehdotusten vaikutuksia ei ole arvioitu

Kilpailut

Uusimmat