Uusimmat
Suosituimmat

Oulussa ja lähikunnissa kuluvan vuoden aikana erilaisia kierrätyskokeiluja

29.03.2022 12:31 - Jussi Häkkilä

Kiertokaari Oy:n erityisasiantuntija Mari Juntusta haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulussa ja seitsemässä lähikunnassa toimiva jätehuoltoyhtiö Kiertokaari käynnistää kuluvan vuoden aikana erilaisia kierrätyskokeiluja. Maksuton kiuaskivien keräys on jo alkanut. Uutena artikkelina Kiertokaari ottaa vastaan ensi viikon tiistaista lähtien Ruskon jätekeskuksen Oivapisteelle muoviset ämpärit, pesuvadit, saavit ja vauvojen ammeet. Myös muoviset puutarhatuolit ja -pöydät saa tuoda keräykseen maksutta. Tavarat voivat olla rikkinäisiä tai ehjiä. Näiden lisäksi Oivapisteelle otetaan vastaan ehjiä hengareita.

Kierrätysvuoden ideana on etsiä materiaaleja ja tuotteita, joita voi hyödyntää uusien tuotteiden valmistuksessa tai ottaa sellaisenaan uusiokäyttöön. 

Vuoden aikana otetaan kokeiluluontoisesti maksutta vastaan monenlaista tavaraa sesongin mukaan. Esimerkiksi alkukesästä kysyntää on erilaisille puutarhatuotteille ja käytetyille rakennusosille.

Tempauksilla testataan, millaista materiaalia jätekeskukseen tuodaan ja millaiset jälleenmyyntimarkkinat tuodulle tavaralle on. Toukokuussa Kiertokaari aikoo avata pienimuotoisen kierrätysmyymälän Ruskon jätekeskukseen.

Lue myös: Jätteen määrä kasvoi Vestian alueella -kierrättämisen suosio jatkui

Uusimmat
Suosituimmat