Uusimmat
Suosituimmat

Oulussa asunnottomien yötä vietetään koronan takia pienimuotoisesti

16.10.2020 10:28 - Jussi Häkkilä

Palveluesimies Katja Karppista Oulun kaupungilta haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulussa Rotuaarin yleisötapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä koronatilanteen vuoksi,vaan asunnottomien yön tapahtumat ovat pienimuotoisia ja ne ovat suunnattu entisille ja nykyisille asunnottomille sekä asunnottomuuden uhan alla eläville.
Päiväkeskus Huilin Kenttätien palvelukeskuksessa on tarjolla asunnottomien yönä pullakahvit ja makkaranpaistoa. Jaossa on myös hygieniapaketteja ja Partioaitan lahjoittamia takkeja. Oulun A-kilta lämmittää saunan ja jaossa on niinikään hygieniapaketteja. Keskustan seurakuntatalolla Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö tarjoaa voileipää ja kahvia, Vertossa on tarjolla lämmin ruoka ja hygieniapakkauksia. Lisäksi Katuklinikka partioi ympäri kaupunkia. Mukana on Vinkin sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja.

Asunnottomien yötä vietetään jälleen huomenna YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Tämänvuotisena teemana on Oma koti hurjan kallis. Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan tällä kertaa nostaa esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli antaa käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästä omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni. Viime vuoden lopussa Suomessa oli 4600 asunnotonta, heistä yli puolet pääkaupunkiseudulla.

Lue myös: Korona on vaikuttanut myös asuntokauppaan – "Erobuumia on ollut ihan selkeästi kesän aikana havaittavissa"

Uusimmat
Suosituimmat