Kuva: Jussi Häkkilä

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset voimaan loppuviikosta

23.10.2018 14:43 - Jussi Häkkilä

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön koko maassa kuluvan viikon lopussa.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön koko maassa kuluvan viikon lopussa. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella rajoitukset asetetaan Liikenneviraston ohjeen mukaisessa laajuudessa viimeistään perjantaina. Merkkien vaihto aloitetaan torstaina.
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa satasen nopeusrajoitus alenee 80:een kilometriin tunnissa 1 740:llä tiekilometrillä talvikauden ajaksi. Maanteille jää talviajaksi 700 kilometriä satasen nopeusrajoituksia.
Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella on tulevalla talvikaudella yhteensä 180 kilometriä alennettua 70:n kilometrin nopeusrajoitusta kapeilla ja suhteellisen paljon raskasta liikennettä välittävillä maanteillä, joilla on myös tienvarsiasutuksesta johtuvaa kevyttä liikennettä.
Lapissa talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään niinikään torstaista alkaen. Rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.
Muutoksena edelliseen kauteen jää valtatielle 21 välillä Kolari-Tapojärvi ja Sonkamuotka-Palojoensuu nopeusrajoitus sata kilometriä tunnissa. Kemi-Tornio -moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus 120 kilometriä tunnissa alennetaan sataan kilometriin tunnissa. Kemin kohdan moottoritien nopeusrajoitus sata kilometriä tunnissa on voimassa myös talvikautena.
Kesärajoituksiin siirrytään ensi vuoden maalis-huhtikuun aikana.

Lue myös: Talvinopeusrajoitukset voimaan viimeistään perjantaina

Kilpailut

Uusimmat