Uusimmat
Suosituimmat

Nuorille osallisuutta ja toimintakykyä kokemusliikunnalla

27.08.2018 10:47 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:stä projektipäällikkö Tanja Löytynojaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön Liikuntaklinikka ovat käynnistäneet yhteisen NOVA2-hankkeen, jossa tiivistetään urheiluseurojen, yhdistysten ja kuntien välistä yhteistyötä nuorille kohdennetun matalan kynnyksen liikuntatoiminnan järjestämisessä. Hankkeen avulla vahvistetaan työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien 15-29 -vuotiaiden osallisuutta ja toimintakykyä, luodaan edellytyksiä nuorten koulutukseen ja työelämään siirtymiselle ja ehkäistään näin syrjäytymistä.

Kolmivuotinen hanke kohdentuu Oulun, Raahen, Pudasjärven, Muhoksen ja Iin kuntien alueelle. Nuoria aktivoidaan liikunnallisen tekemisen pariin myös liikuntaetsivätoiminnalla ja vapaaehtoisten liikuntakummien avulla. Lisäksi kehitetään liikuntapalveluja tarjoavien tahojen osaamista kokemusliikunnan soveltamiseen ohjaustyössä. Tavoitteena on luoda malli, joka juurtuisi pysyväksi osaksi seurojen ja kuntien liikuntatoimintaa.

Syksyn aikana hankkeessa kartoitetaan kohderyhmän ja sidosryhmien odotuksia ja tarpeita, kootaan paikkakuntakohtaiset toimijaverkostot sekä suunnitellaan kokemusliikunnan koulutusta yhteistyössä ohjaajien ja kohderyhmän nuorten kanssa. Hankkeeseen osallistuvat kunnat pääsevät myös verkostoitumaan matalan kynnyksen liikuntatoiminnan kuntafoorumin kautta.
 

Lue myös: Liikuntapaikkarakentamiseen 40,8 miljoonaa euroa