Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopistoon miljoonarahoitus varhaisen nivelrikon tunnistamiseen

06.11.2017 11:03 - Jussi Häkkilä

Professori Miika Nieminen Oulun yliopistosta on saanut runsaan miljoonan euron rahoituksen nivelruston rakenteen kuvantamiseen liittyvään tutkimukseen. Kuvassa Oulun yliopistosta professori Miika Nieminen ja tutkijatohtori Matti Hanni.

Professori Miika Nieminen Oulun yliopistosta on saanut runsaan miljoonan euron rahoituksen nivelruston rakenteen kuvantamiseen liittyvään tutkimukseen. Rahoituksen myönsi Jane ja Aatos Erkon säätiö. Kyseessä on jatkorahoitus säätiön aiemmin tukemalle hankkeelle.
Tutkimushankkeessa kehitetään uusia magneettikuvausteknologioita varhaisten nivelrustomuutosten tunnistamiseksi nivelrikossa ja muissa rustoon liittyvissä sairauksissa. Tutkimuksessa hyödynnetään magneettikuvausmenetelmiä, jotka ovat herkkiä hitaalle molekyyliliikkeelle. Menetelmiä voidaan hyödyntää muiden biologisten kudosten tutkimisessa, kun sairauksiin liittyy muutoksia veden ja muiden kudosten rakenneosien välisessä vuorovaikutuksessa.

Lopullisena tavoitteena on kehittää työkalu kliinikoille ja radiologeille nivelrikon asteen tunnistamiseksi turvallisesti ja kudokseen kajoamatta.

Lue myös: Oulun yliopistossa alkaa tietojenkäsittelytieteen maisterikoulutus

Kilpailut

Uusimmat