Torstaina ja perjantaina Rovaniemellä toteutetuissa valvontaiskuissa tarkastettiin yhteensä 99 taksia, joista yhteensä 23:ssa oli huomautettavaa. Eniten puutteita havaittiin takseissa, joissa luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot tai kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä.
Perjantaina Oulussa ja lähialueilla toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 62 taksia, joista yhteensä 26:ssä oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 14 liikennevirhemaksua ja yhden rangaistusvaatimuksen.
Seinäjoella ja Kokkolassa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 45 taksia, joista noin joka kolmannessa oli huomautettavaa. Liikennevirhemaksuja määrättiin yhteensä 15. Eniten puutteita todettiin taksin tietojen esittämisessä.
Verohallinnon ennakkotietojen perusteella kiinteistöveron tuotto nousee tänä vuonna noin 93 miljoonaa eli 4,7 prosenttia suuremmaksi kuin viime vuonna.
Palkkatulot ovat Verohallinnon mukaan kasvaneet tämän vuoden tammi-lokakuussa suurista kaupungeista eniten Tampereella viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.
Viikonlopun aikana Oulun seudulla tarkastettiin yhteensä 103 taksia. Seuraamuksia määrättiin 22 kappaletta. Viisi ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon.
Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että 970 000 palkansaajalla tuloraja on ylittymässä.