Pyhäjoen kunnanhallitus esittää keskiviikkona kokoontuvalle valtuustolle kunnallisveroprosentin laskemista ensi vuodelle 7,9 prosenttiin nykyisestä 8,11:stä prosentista.
Kalajoen seurakunta peruskorjaa ensi vuonna Raution kirkkoa 2,7:lla miljoonalla eurolla.
Tuuli- ja aurinkovoimaloista maksettu kiinteistövero kasvoi koko maassa tänä vuonna yli 50:llä prosentilla.
Ylivieskan kaupunginhallitus esittää valtuustolle ensi vuoden tuloveroprosentiksi 10,3:a.
Oulun eilinen kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Oulun tuloveroprosentti on ensi vuonna 7,9 ja yleinen kiinteistöveroprosentti 1,15.
Oulun seurakuntayhtymän kirkkovaltuusto vahvisti, että kirkollisveroprosentti pysyy ensi vuonna ennallaan 1,3:ssa.
Ylitarkastaja Mikko Vannista Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä julkisti tänään esityksensä kaupungin ensi vuoden talousarvioksi.
Tyypillisiä itse täydennettäviä vähennyksiä ovat viime vuoden aikana kertyneet kodin ja työpaikan väliset matkakulut, etätyöhön liittyvät vähennykset ja muut tulonhankkimismenot sekä kotitalousvähennys. Tuloista puolestaan esimerkiksi vuokra- ja sometulot sekä virtuaalivaluuttojen vaihtamisesta saadut tulot pitää ilmoittaa itse.
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan verojen ja pakollisten sosiaaliturvamaksujen kertymä kasvoi viime vuonna 7 miljardia euroa vuodesta 2021. Kertymä oli yhteensä 115,2 miljardia euroa. Tulo- ja pääomaverojen kertymä kasvoi viime vuonna 9,1 prosenttia ja oli yhteensä 42,7 miljardia euroa.
Oulun poliisilaitoksen, Tullin ja Rajavartiolaitoksen alkuviikosta nelostiellä suorittamassa valvonnassa keskityttiin erityisesti salakuljetusten, veropetosten, huumausainerikosten, lääkerikosten, ihmiskaupan sekä laittoman maahantulon paljastamiseen.
Torstaina ja perjantaina Rovaniemellä toteutetuissa valvontaiskuissa tarkastettiin yhteensä 99 taksia, joista yhteensä 23:ssa oli huomautettavaa. Eniten puutteita havaittiin takseissa, joissa luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot tai kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä.
Perjantaina Oulussa ja lähialueilla toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 62 taksia, joista yhteensä 26:ssä oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 14 liikennevirhemaksua ja yhden rangaistusvaatimuksen.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Mervi Kovero.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Mervi Kovero.
Seinäjoella ja Kokkolassa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 45 taksia, joista noin joka kolmannessa oli huomautettavaa. Liikennevirhemaksuja määrättiin yhteensä 15. Eniten puutteita todettiin taksin tietojen esittämisessä.