Nouseva Rannikkoseutu ry palkitsi keskiviikkoisessa kokouksessaan viime vuoden toimijoita.
Metsähallitus on toteuttanut Temmesjoella huomattavan jokiuoman ennallistamishankkeen kahdessa kohteessa luonnonsuojelualueella.
Museovirasto jakoi eilen paikallismuseoille avustuksina 514 200 euroa.
Rasvamontussa hieraistaan tällä kertaa silmiä Papintiellä Temmeksellä. Mätäsahon Laurin konekokoelma tarjoaa tähän montakin syytä. Näyttävät jenkkiveturi rekat ovat kuin suoraan amerikkalaisista elokuvista kylälle tempaistuja ja hieman erilaisen hämmästyksen puolestaan tuottaa kaukaa samoilta suunnilta peräisin oleva ruumisauto. Mestari pyörittää harrastuksena ja leipätyönäänkin pääasiassa raskaankaluston myynti-, osto-, ja vuokrausliikettä. Kyseisen toiminnan myötä myös monet aiemmista Rasvamonttu -ohjelmistakin tutut menopelit ovat käyneet ottamassa Laurin pihalta vauhtimutkan maailmalle. Varaosiakin löytyy valikoimasta moneen lähtöön. Mies on koneiden suhteen kaikkiruokainen ja taitavakäsisenä osaa myös entrata ne parhaaseen mahdolliseen myyntikuntoon.
Rasvamontussa lyödään tällä kertaa pilkettä pyttyyn Oulun liepeillä Temmeksellä. Hongan Kalevi on tehnyt kultturiteon, entisöimällä aikanaan isänsä Väinö Hongan käytössä olleen Ford "hiipijä" häkäpönttöauton. Menopeli liikennöi mm. 40-luvulla Oulun ja Temmeksen välillä. Pirssi ehti nähdä käytöstä poistuneena myös huonoja päiviä, mutta 80-luvulta saakka se on kukoistanut mestarin kädenjäljen ansiosta.
Auno Aunolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ennallistaa Temmesjoen suistoaluetta avaamalla uusia ja perkaamalla vanhoja uomia Temmesjoen pääuomasta suistoalueelle.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Ala-temmeksellä. Lakeuden Urheiluautoilijat järjestävät vauhdikkaita kisoja sprinttirännissä ja jääradalla Vehkamaalla. Kuvassa yksi lajin harrastajista Vesa-Pekka Palokangas ja 330 hevosvoimainen 4-veto Subaru.