Uusimmat
Suosituimmat

Lakeuden Urheiluautoilijoilla menee lujaa Vehkamaalla Ala-Temmeksellä

21.02.2019 14:40 - Ari Kettukangas

Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Ala-temmeksellä. Lakeuden Urheiluautoilijat järjestävät vauhdikkaita kisoja sprinttirännissä ja jääradalla Vehkamaalla. Kuvassa yksi lajin harrastajista Vesa-Pekka Palokangas ja 330 hevosvoimainen 4-veto Subaru.

(kuva: Ari Kettukangas)

Puheenjohtaja Arto Tuohimaa (takana vasemmalla), sihteeri Anne Heinonen sekä muut jäsenet suuntaavat katseensa kohti kevättalven kisoja ja seuran 30-vuotisjuhlia.

(kuva: Ari Kettukangas)

Asko Laukkanen ja 1,4 moottorinen "säästöpossu" Volkswagen Polo.


(kuva: Arto Tuohimaa)

Ja nyt! Anne Heinonen varustaa toimittaja Ari Kettukankaan ralliauton kyytiin. Kaikki pelit ja pensselit otetaan huomioon. Niskatuellisen kypärän aikana piti kahvikin juoda selkänoja kallistettuna :)

(kuva: Arto Tuohimaa)

Nyt on Ari vöissä, eikä pääse enää karkuun! Kuppi-istuin tuntui aluksi vähän ahtaalta, mutta siihenkin tottui. Subarun ratissa Palokankaan Vesku valmiina kaikkien aikojen kyyditykseen :)

(kuva: Arto Tuohimaa)

Silloin mentiin ja penkka vain pölisi! Kapea ja mutkainen rata on pituudeltaan 2,7 kilometriä ja matkanvarrella on aava- ja metsäosuuksia. Jopa yksi metrinen hyppyrikin! Ja vauhti oli koko ajan vähän toista mittarillista. Mutta Veskun kyyti oli luotettava ja lopulta Arin totuttua nopeuteen myös nautittava.

(kuva: Ari Kettukangas)

Ja sitten kisa-alueen puitteista. Vehkamaan moottoriurheilukeskus on Lakeuden Ua:n talkoilla rakentama. Päärakennuksessa sijaitsee mm. toimitsija-, ravintola- ja juhlatilat. Rata-alueelta löytyy myös monta tuomari- ja selostustornia.

(kuva: Arto Tuohimaa)

Aleksis Kivellä loksahtaisi tämän todistuksen nähdessään monttu auki. Hintsalan kaikki seitsämän veljestä osallistuivat aikanaan samaan kisaan ja pääsivät sillä Guinnessin ennätystenkirjaan!

Lue myös: Paavo Mikkonen omistaa satojen moottorisahojen kokoelman Vihannissa