Lähiruokapäivän koordinaattori Anna Mäkistä Ruokaviraston maaseutuverkostoyksiköstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Vuoden lähiruokateko luovutettiin tuttuun tapaan venetsialaislauantaina Hilmantorilla Kalajoella. Palkinnon saivat tänä vuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton paikallisyhdistykset: MTK Kalajoki, MTK Himanka ja MTK Rautio. Perusteluissa palkintoraati toteaa, että järjestö on paikallisella tasolla tehnyt vuosien varrella pitkäjänteisesti työtä lähiruuan ja kotimaisten elintarvikkeiden puolesta.
Laboratorionjohtaja Sinikka Virtasta Säteilyturvakeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Nina ja Aki Pulkkasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunki järjestää tänä kesänä alle 18-vuotiaille tarkoitetun puistoruokailun kolmessa puistossa alkaen yhdeksäs päivä ensi kuuta.
Tyrnäväläisen Kuulammen koulun oppilaat voittivat perjantaina tämän vuoden Ruokavisan.
Snellman on aloittanut uuden koirien ja kissojen raakaruokaa valmistavan tehtaan rakentamisen suunnittelun Pedersöreen.
Sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa vuodessa. Toiminta alkaa vaiheittain 1. huhtikuuta alkaen.
Oulun yliopistossa on alkanut professori Seppo Vainion johtama laaja kansainvälinen tutkimushanke, jossa selvitetään ravinnon solutason vaikutuksia ihmisten terveyteen.
Allergia-, iho- ja astma-asiantuntija Katariina Ijästä haastattelee Jussi Häkkilä.
Ruokavirastosta lähiruokapäivän viestintäkoordinaattori Fanni Alavuotunkia haastattelee Jussi Häkkilä.
Pyhäntäläisen Fodelian tytäryhtiö Feelia toimittaa HUS:lle valmisruokia, joilla korvataan tällä hetkellä tilapäistiloissa valmistettavat potilaiden ja henkilökunnan ateriat.
Oulun seudun ympäristötoimen tekemän selvityksen mukaan ravintoloiden valmistamien ja pakkaamien ruoka-annosten mikrobiologisessa laadussa on yhä parannettavaa.
MTK järjestää alkaneella viikolla ruokamarsseja eri puolella Suomea, mm. Ylivieskassa perjantaina.
Ruokavirasto maksaa korvauksia viranomaisen määräyksestä lopetetuista eläimistä 50,7 miljoonaa euroa 72:lle turkistarhaajalle.
Toiminta on kasvanut nopeasti, ja tänä päivänä sitä pyörittää päivittäin noin kolmekymmentä henkilöä vapaaehtoiset mukaan lukien.