Rasvamonttu hulluttelee tällä kertaa Kerälänkylällä Siikalatvan Rantsilassa. Päätirehtöörinä tempuissa toimii Kokkosen Aapeli, jonka vinkeet ovat tulleet tutuksi kylällä ja jopa valtakunnallisten tv-uutisten loppukevennyksistä. Esimerkkeinä mainittakoon mm. pari pääsiäistä sitten noidanluudalla pyöriminen Hitachi kaivinkoneessa ja äänennopeuteen pyrkiminen kuumennetulla paineilmasäiliöpotkukelkalla :) Tämä herra on myös aikanaan laskenut kesän kunniaksi Taunuksen vesille ja Pösön räjähtämisen ja palamisen puolestaan aiheutti erikoinen "sähköhäiriö". Leipätyönä mestarilla on ollut maanviljely sekä lihakarjanhoito ja hullut tempaukset puolestaan toimivat raskaan työn tärkeänä vastapainona.
Yrityssaneerausmenettelyn johdosta Siklaelementit on päättänyt irtaantua Siikalatvan Rantsilaan kaksi vuotta sitten valmistuneen tehtaan pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta.
Rasvamontussa virtaa tällä kertaa bensa suonissa Siikalatvan Rantsilassa. Kerälän kylän eräästä autotallista löytyy SM-tason rallikalusto ja kuljettaja. Karppasen Mika teki kauden alussa paluun ralliin ja aloitti kilpailut kyseisessä sarjassa Toyota GR Yariksen hankinnan myötä. Aikaisemmin Citroenilla ajellut konkari päätti vaihtaa ajokin merkkiä ja ottaa käyttöön erikoisvalmisteisen mallin, jota vastaavaa kokonaisuutta on vain yksi Suomessa. Tähän astinen ajettava on ollut soraista, asfalttista ja välillä myös melko kivistäkin polkua. Ja vaikka aiempi Citikka jopa paloi maantasalle Espanjan MM-ralleissa, tallista löytyvää entisöityä Lanciaa raaskitaan käyttää enään vain vip-tehtävissä. Seuraavaksi tutustaan tähän pitkänlinjan autoharrastajaan, tallin kalustoon ja tapauksiin rallipolun varrelta!
Kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Moottoripyörä vaurioitui pahoin. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.
Maastopalo pääsi valloilleen eilen päivällä Siikalatvan Rantsilassa. Mankilankylän Ruiskassa syttynyt palo uhkasi myös mökin pihassa olevaa varastorakennusta, mutta sivullisten ripeiden alkusammutustoimien vuoksi tulen leviäminen saatiin estettyä metrin päähän rakennuksesta. Maastoa paloi n. hehtaarin verran.
Ari Kettukangas haastattelee toimitusjohtaja Jaakko Kylmästä.
Siikajoen Melojat ry:n sihteeri Vesa Ojanperää haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi otti eilen kiinni kolme Oulun seudulta kotoisin olevaa miestä, joita epäillään useista murroista ja varkauksista.
Ylivieska-Raahen käräjäoikeus vangitsi tänään 30-vuotiaan rantsilalaismiehen todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Epäilty pahoinpiteli viime torstaina 41-vuotiasta naista lyömällä tätä vasaralla päähän useita kertoja.