Maa- ja metsätalousministeriö on tänään antanut asetuksen, jonka mukaan ahmoja voidaan metsästää enintään kahdeksan tänä metsästysvuonna.
Viime kuun lopussa päättyneellä karhunmetsästyskaudella saatiin saaliiksi koko maassa yhteensä 342 karhua.
Paistunturin paliskunta Utsjoella on tehnyt poliisille rikosilmoituksen porovarkaudesta.
Pudasjärvellä sattui eilen iltapäivällä peräänajokolari, jossa henkilöauton kuljettaja oli poroja väistääkseen ensin hiljentänyt ja sitten pysähtynyt ajoradalle.
Kuusamon alueen Porovahti-puhelin otetaan käyttöön huomisaamuna kello 8. Samaan aikaan avataan myös internetissä Porovahti-ilmoituslomake.
Porokarnevaaleja vietetään jälleen lauantaina Oulun kauppatorilla klo 11-15. Pookin iltapäivässä vieraili Oulun Liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg.
Lapin ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Syksyn karhunmetsästys on edennyt nopeasti poronhoitoalueen itäisellä kiintiöalueella.
Porokello-sovelluksen varoittajiksi on haastettu ammattiryhmiä, jotka liikkuvat työssään ja vapaa-ajalla aktiivisesti poronhoitoalueella ja haluavat omalla toiminnallaan edistää liikenneturvallisuutta. Projektipäällikkö Henna Nurmista HHR Business Oy:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Nuorittan porokisat järjestetään tänä viikonloppuna Ylikiimingissä. Mikko Tapio keittää tapahtumassa porokeittoa ja kiirehtii sieltä illaksi Pömilään tanssittamaan. Mikko Tapio ja Niko Tuovila vierailivat perjantaina Pookin iltapäivässä.
Oulun kauppatorilla järjestetään jälleen jokavuotiset Porokarnevaalit tulevana viikonloppuna. Pookin iltapäivässä vieraili Jonne Taponen Oulun Liikekeskus Ry:stä.
Porokilpailukausi käynnistyy tulevan viikonloppuna, kun Ylikiimingissä ajetaan porocupin ensimmäinen osakilpailu.
Suomen riistakeskus on myöntänyt viime viikolla myönnettyjen neljän poikkeusluvan lisäksi poikkeusluvat neljän ahman pyytämiseksi Kainuuseen Hossa-Irnin ja Hallan paliskunnille sekä Lappiin Näkkälän ja Kemin-Sompion paliskunnille.
Lauantaina illalla tapahtui Pudasjärvellä kahden henkilöauton kylkikolari Ranuantiellä Konttilassa.
Taivalkosken Tyräjärven eteläpuolella olevan Kälkäjänlammen luota on löytynyt tapetun poron jäänteet. Poliisilla on syytä epäillä asiassa rikosta.
Eri puolilla Koillismaata sattui lauantaina useita ulosajoja.