Kempeleen yrittäjät ry on valinnut vuoden yritykseksi Juho Saarelan JS-Automoton.
Luonnonvarakeskuksen mukaan porotalousyritysten keskimääräinen yrittäjätulo kasvoi viime vuonna 23 prosenttia ja oli 7 100 euroa vuodessa.
Luustoliitosta toiminnanjohtaja Ansa Holmia haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapin ELY-keskus on myöntänyt tukea porotalouden, luontaiselinkeinojen ja koltta-alueen kehittämistoimintaa koskeville tutkimushankkeille.
Porotukea maksetaan 35 euroa per eloporo. Tukea haetaan Vipu-verkkoasiointipalvelussa. Tuen saaminen edellyttää, että ruokakunta omistaa vähintään 80 eloporoa.
Metsähallituksen Lapin luontopalvelut aloittaa ensi viikolla kunnostustyöt Sallivaaran vanhalla poroerotuspaikalla Lemmenjoen kansallispuistossa.
Erikoissuunnittelija Mikko Rautiaista Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinsituutti, Going Green Oy ja Porotilamatkailu ry ovat luoneet yhteistyössä maailman ensimmäisen matkailuporojen hyvinvointikriteeristön.
Suunnittelija Laura Puikkosta Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Poromafian kuvaukset alkavat ensi vuoden alussa, ja sarja julkaistaan C More -palvelussa vuonna 2023.
Utsjoella Kaamasmukan alueelta on löydetty viime sunnuntaina kuolleita poroja.
Ivalosta Ivalojoen Pajakoskelta löytyi pari viikkoa sitten poro, joka oli sidottu jalastaan narulla puuhun.
Kuusamon Riekistä, Sossonniemeltä ja Lämsänkylästä on löytynyt viime kuun aikana yhteensä kolme poroa kuoliaaksi ammuttuna.
Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut asetuksellaan karhun metsästyskiintiön, joka on tulevalla metsästyskaudella 457 karhua.
Enontekiön Hetassa on ammuttu 5-10 poroa vahingoittamistarkoituksessa.
Oulun yliopiston arkeologit ovat saaneet selville, että poroja käytettiin ajoon eli ajokkaina Suomen Lapissa jo 700 vuotta sitten.