Kehityspäällikkö Saija Tikkasta Pohjois-Pohjanmaan liitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
MTK:n Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Antti Tyynelää haastattelee Jussi Häkkilä.
Fixpoint Oy on rakennusalalla toimiva perheyritys, jota pyörittävät Ismo, Carita, Jan ja Tino Pannula. 2012 perustetun Fixpointin toiminta-alue on koko Suomi. Arolan Maito Oy on Jari ja Marika Junttilan vuonna 2021 perustettu yritys. Sen pääasiallinen toiminta on maatalouden palvelut.
Tämän vuoden maaseutuyritys on luomuspelttiä vientiin tuottava Suomen suurin spelttitila Birkkala Salosta.
Maaseutunuorten puheenjohtaja Ville Koivuniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Hankkeen päätavoitteena on luoda Iijoen alueelle matkailutoimijoiden yritysverkosto. Iijoen vesistö, suisto ja Perämeren rannikko tarjoavat luontokokemuksia, kalaisia vesiä, omaleimaista kulttuuritarjontaa ja potentiaalisia koulutusmatkailukohteita.
Sievin Koiraurheilukeskus Sievä palkittiin yleisön suosikkina viime perjantaina Maaseutugaalassa Kurikassa.
Tuula Lievosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella on kahden viime vuoden ajan edistetty maaseudun yrittäjien liiketoimintaosaamista, työkykyä ja hyvinvointia.
Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä on esittänyt loppuraportissaan toimenpide-ehdotuksia, jotka tukisivat harvaan asutun maaseudun tulevaisuuden elinvoimaa ja hyvinvointia.
Erkki Roimelaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on nimennyt vuoden 2020 Maistuvaksi maaseutuyritykseksi Pohjois-Pohjanmaalla Törmälän Tilan Siikajoelta. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli yrittäjä Sanna Loukkaanhuhta.
Polulle haki yhteensä 53 yritystä ja maksuttomaan sparraukseen valittiin mukaan mm. Oulusta Biometa Finland Oy, Ceruus Oy ja EHTA Talot Oy. Mukaan pääsi myös HZPC Kantaperuna Oy Tyrnävältä, Natural Indigo Finland Oy Nivalasta ja ASV Arctic Smart Village Oy Rovaniemeltä. Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet Kasvupolun tuomariston valintakriteereinä oli markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kasvupolun valinnoissa tuomaristo painotti erityisesti kasvukykyä ja tiimiä.
Maaseutunuorten asiamies Tiia Kuuselaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on valinnut Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2019 Maistuva maaseutu -yritykseksi Viskaalin tilan Muhokselta. Tunnustus jaettiin tänä vuonna kolmannen kerran. Viskaalin tilalla on lähialueita palveleva teurastamo ja tilamyymälä. Kaikki tuotteet tehdään lähiraaka-aineista. Viskaalin on Oulujokilaakson vanhimpia tiloja, joka historiansa aikana on vaikuttanut monella tavalla lähialueen yhteisöön. Tilaa ympäröivää maisemaa on kehitetty ja muokattu pitkäjänteisesti.
Vuoden maaseutukasvoksi on valittu kuhmolainen Tytti Määttä.