Maistuva Maaseutu -tunnustus Keskikosken tilalle

24.11.2021 12:13 - Paavo Törmi

Tuula Lievosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Tänä vuonna Maistuva Maaseutu -tunnustuksen saa siikajokinen Keskikosken tila. Tilan yrittäjät Markku ja Tuula Lievonen ovat tehneet uraauurtavaa työtä kumppanuusmaataloudessa. Tila on tällä hetkellä ainoa pohjoispohjalainen kumppanuusmaataloutta harjoittava yritys.

Nyt viidettä kertaa jaettulla Maistuva Maaseutuyritys -tunnustuksella halutaan nostaa esiin maaseudun upeita raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita. Palkittavaa valittaessa huomioidaan mm. yrityksen toimintatapaa ja sen vastuullisuutta, paikallisten raaka-aineiden käyttöä, maaseutuympäristön huomioimista yrityksen toiminnassa sekä verkostoitumista niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Vuoden Maistuva Maaseutuyritys palkittiin Oulun Maa- ja kotitalousnaisten edustajakokouksessa Oulussa viikonloppuna. Samassa kokouksessa

Vuoden Maa- ja kotitalousnaisena palkittiin lumijokinen Maarit Rehula. Hän on tehnyt vuosikymmeniä aktiivista työtä niin Limingan kuin Lumijoen Maa- ja kotitalousnaisissa. Vuoden paikallisyhdistyksenä palkittiin Pyhännän Maa- ja kotitalousseura.

Lue myös: Armi Nikola Pohjois-Pohjanmaan vuoden maa- ja kotitalousnainen

Kilpailut

Uusimmat