Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, aluehallintovirasto, verohallinto, tulli ja poliisi valvoivat viikonloppuna ulkomaisten henkilökuljetusyritysten toimintaa Rovaniemellä.
Liikennevirasto jatkaa vuonna 2005-2016 rakennettujen siltojen lujuustutkimuksia. Kohteena ovat suurimmat ja vilkasliikenteisimmät sillat sekä maanteiltä että rautateiltä. Yhteensä tutkitaan 93 siltaa eri puolilta Suomea. Pohjois-Suomesta tutkitaan 15 siltaa. Taitorakenneyksikön päällikkö Minna Torkkelia Liikennevirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Viime vuonna ilmenneiden betonin lujuuspuutteiden vuoksi Liikennevirasto on tutkinut pistokokeilla 18 maantiesiltaa, jotka on rakennettu vuosina 2011-2016. Kuudessa sillassa ilmeni lujuuspuutteita. Sillat ovat Autovarikon silta Tampereella, Veitikan risteyssilta Rovaniemellä, Suopellonpolun alikulkukäytävä Oulussa, Niemenrannan alikulkukäytävä Oulussa, Västersundomin risteyssilta Vantaalla sekä Takamäen risteyssilta Seinäjoella. Liikenneviraston taitorakenneyksikön päällikkö Minna Torkkelia haastattelee Jussi Häkkilä.
Liikennevirasto on tehnyt päätöksen ensimmäisen jäänmurtajan lähettämisestä Perämerelle. Arctian jäänmurtaja Otso lähti matkaan eilen ja se on perillä toiminta-alueellaan tänään. Otson päällikkö Teemu Alstelaa haastattelee Jussi Häkkilä.