Kuva: Jussi Häkkilä

Liikennemäärät yli kaksinkertaistuivat hiihtolomaliikenteen vaikutuksesta

26.02.2018 17:00 - Marja Ollakka

Oulun poliisilaitoksen alueella kulkevien valtateiden VT4:n ja VT5:n liikennemäärät olivat huippulukemissa lauantaina 24.2.2018.

Esimerkiksi Pyhäjärvellä VT4:llä liikennemäärät olivat yli kaksinkertaisia verrattuna normaaleihin helmikuun lauantaipäiviin, noin 7000 ajoneuvoa/vrk. Lisäystä edellisen viikonlopun lauantaihin oli yli 2000 ajoneuvoa, jolloin ensimmäiset hiihtolomalaiset olivat liikkeellä.

Oulun poliisilaitoksen kalusto ja valvojat olivat koko viikonlopun mukana liikennevirrassa eri puolilla poliisilaitoksen aluetta. Liikenteessä näkyi siis nopeusvalvontaan ja ajotapavalvontaan soveltuvia ajoneuvoja.

Liikennerikkomusten määrä oli jopa hieman alhaisempi kuin helmikuun aikaisempina lauantaina. Liikenneonnettomuuksien määrä pysyi samoissa lukemissa kuin aikaisempina viikonloppuina.

Vaikka tiestöllä oli paljon ajoneuvoja ja ihmisiä liikkeellä, ei poliisin tarvinnut puuttua normaalia enempää ihmisten ajokäyttäytymiseen. Suuret liikennemäärät rauhoittavat ajamista ja tietoisuus päivän erikoisluonteesta mahdollisti rauhallisen liikkumisen. Onnettomuustehtävien määrä suhteessa liikennemääriin oli alhainen.

Kilpailut

Uusimmat