Ajoneuvoalan lehtori Tarmo Niskaa Ammattiopisto Lappiasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys ovat valinneet tämän vuoden lappilaiseksi opettajaksi Veijo Matalan.
Nuorten ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään tänä vuonna hajautettuna 15:een maahan.
Rakennusalan opiskelija Tuukka Jylkäs voitti kultaa talonrakentamisessa, Veikko Kestilä hopeaa Cad-suunnittelussa, Anni Setälä pronssia rakennuspinnoittamisessa, Kalle Rantakupari pronssia putkiasennuksessa ja Oskari Virkberg pronssia eSports-näytöslajissa.
Oulun kauppakamari on palkinnut Ammattiopisto Luovin vuoden kouluttautujana.
Ammattiopisto Lappian Louen opetusmaatilan uuden lampolan rakentaminen on käynnistynyt.
Suomen oppisopimusosaajat ry:n hallitus ja valintaraati on palkinnut vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelijana johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon keväällä ammattiopisto Lappiassa oppisopimuskoulutuksella suorittaneen Elina Pietilän.
Luovin johtaja Hannu Koivulaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Autoalan Keskusliitto on palkinnut Kainuun Ammattiopiston eilen Autoalan koulutuksen järjestäjä 2020 -palkinnolla.
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry on valinnut Ammattiopisto Lappian päätoimisen tuntiopettaja Pekka Tiitisen vuoden hyvinvoinnin rakentajaksi.
OSAO:n urheilukoordinaattori Antti Puotiniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kemin kaupunki on solminut uuden kolmevuotisen kumppanuussopimuksen Lapin yliopiston, Ammattiopisto Lappian ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa
Ohjelmassa vieraillaan tällä kertaa rasvamonttulaisten alkulähteillä. Joka jaksossa mennään aina teemalla oppia ikä kaikki ja tällä kertaa ihan kirjaimellisesti Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen toimipaikassa. Maatalouskoneasentajien linjalta löytyy vahvaa osaamista niin opiskelijoissa kuin opettajissakin. Lisäksi henkilökuntaa kiinnostaa erilaiset koneet myös omalla vapaa-ajalla. Saman katon alta olisi saanut tehtyä vaikka useammankin jakson, mutta seuraavaksi laitetaan ne jonkinlaiseen järjestykseen ja sekoitetaan värikäs koneharrastuscoctail!
Tornion kaupunki, Ammattiopisto Lappia ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat päivittäneet kumppanuussopimuksen vuosille 2021-2023.
Ammattiopisto Lappia laajentaa e-urheilutoimintaa kumppanuussopimuksella SJ Esports Oy:n kanssa.
Ammattiopisto Lappian projektipäällikkö Annemari Kalliota haastattelee Jussi Häkkilä.