Vuoden 2023 alkupuoliskolla Elisan 5G-verkko avautui Pohjois-Pohjanmaalla Taivalkoskelle ja Tyrnävälle, minkä lisäksi verkkoa on laajennettu useilla paikkakunnilla. Myös Lapin mobiiliverkon yhteyksiä vahvistettu alkuvuonna.
Nokian johtama ja Oulun yliopiston koordinoima suurten teollisten ja akateemisten sidosryhmien yhteenliittymä on aloittanut projektin, jonka tavoitteena on nopeuttaa RF- ja antenniteknologioiden kehitystä ja vauhdittaa siirtymistä 5G:stä 6G:hen.
DNA, Business Oulu, sivistys- ja kulttuuripalvelut, Hiukkavaaran koulu ja Playsign toteuttavat yhdessä 5G-pilotin Hiukkavaaran koulussa. BusinessOulun yhteyspäällikkö Heikki Huhmo oli Marjan jututettavana Pookin päivässä.
Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis Oulun yliopistosta on päässyt maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle.
Oulun teollinen 5G-pilottiverkko laajeni viime vuoden lopulla yleiseen käyttöön eri puolilla kaupunkia.
Elisan 5G-verkko Oulussa on järjestyksessään jo seitsemäs Elisan 5G-kaupunki Suomessa. Avautuessaan verkko palvelee keskustan aluetta ja seuraavaksi verkkoa laajennetaan muun muassa Ruskoon ja Teknologiakylään Linnanmaalle. Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat kuluttajille näkyvimmät 5G:n hyödyt.
VTT selvittää Oulussa, miten ICT-järjestelmän ylläpitäjä voi hyödyntää tuottamaansa aurinkosähköä ja parantaa samalla järjestelmän toimintavarmuutta ja energiatehokkuutta.
Oulun yliopiston 5G-testiverkko on nyt virallisesti siirtynyt laboratorioista avoimen 5G-yhteyden aikaan.
Oulun yliopiston, Aalto yliopiston, Tampereen yliopiston, Centria-ammattikorkeakoulun, Oulun ammattikorkeakoulun, Turun ammattikorkeakoulun ja VTT:n 5G VIIMA -projektissa tutkitaan, miten kehittyvä 5G-teknologia soveltuu henkilökohtaisten palveluiden sijaan teolliseen käyttöön.
Telia avaa ensimmäisenä operaattorina 5G-verkon Ouluun.
5G-Safe-hankkeen projektipäällikkö Tiia Ojanperää VTT:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopistossa kehitettyä uusinta 5G-teknologiaa viedään Etelä-Korean talviolympialaisiin. Oulun yliopiston CWC-tutkimuskeskuksesta professori Ari Pouttua haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston professorien Jukka Riekin, Mikko Sillanpään ja Mika Ylianttilan 5G-tutkimukselle on myönnetty 500 000 euroa.
Suomen ensimmäisen 5G-testiverkon toiminta laajenee Oulussa. Projektipäällikkö Atso Hekkalaa VTT:ltä haastattelee Jussi Häkkilä.
Nokia Bell Labs ja Oulun yliopisto vahvistavat yhteistyötään tulevaisuuden langattomien teknologioiden kehittämisessä perustamalla yhteisen tutkimuskeskuksen.
Nokia on toimittanut VTT:lle ja Oulun yliopistolle Suomen ensimmäiset 5G-teknologiaan perustuvat radiolaitteet, joita hyödynnetään tutkimus- ja opetuskäytössä.