Nokian johtama ja Oulun yliopiston koordinoima suurten teollisten ja akateemisten sidosryhmien yhteenliittymä on aloittanut projektin, jonka tavoitteena on nopeuttaa RF- ja antenniteknologioiden kehitystä ja vauhdittaa siirtymistä 5G:stä 6G:hen.
DNA, Business Oulu, sivistys- ja kulttuuripalvelut, Hiukkavaaran koulu ja Playsign toteuttavat yhdessä 5G-pilotin Hiukkavaaran koulussa. BusinessOulun yhteyspäällikkö Heikki Huhmo oli Marjan jututettavana Pookin päivässä.
Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis Oulun yliopistosta on päässyt maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle.
Oulun teollinen 5G-pilottiverkko laajeni viime vuoden lopulla yleiseen käyttöön eri puolilla kaupunkia.
Elisan 5G-verkko Oulussa on järjestyksessään jo seitsemäs Elisan 5G-kaupunki Suomessa. Avautuessaan verkko palvelee keskustan aluetta ja seuraavaksi verkkoa laajennetaan muun muassa Ruskoon ja Teknologiakylään Linnanmaalle. Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat kuluttajille näkyvimmät 5G:n hyödyt.
VTT selvittää Oulussa, miten ICT-järjestelmän ylläpitäjä voi hyödyntää tuottamaansa aurinkosähköä ja parantaa samalla järjestelmän toimintavarmuutta ja energiatehokkuutta.
Oulun yliopiston 5G-testiverkko on nyt virallisesti siirtynyt laboratorioista avoimen 5G-yhteyden aikaan.
Oulun yliopiston, Aalto yliopiston, Tampereen yliopiston, Centria-ammattikorkeakoulun, Oulun ammattikorkeakoulun, Turun ammattikorkeakoulun ja VTT:n 5G VIIMA -projektissa tutkitaan, miten kehittyvä 5G-teknologia soveltuu henkilökohtaisten palveluiden sijaan teolliseen käyttöön.
Telia avaa ensimmäisenä operaattorina 5G-verkon Ouluun.
5G-Safe-hankkeen projektipäällikkö Tiia Ojanperää VTT:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopistossa kehitettyä uusinta 5G-teknologiaa viedään Etelä-Korean talviolympialaisiin. Oulun yliopiston CWC-tutkimuskeskuksesta professori Ari Pouttua haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston professorien Jukka Riekin, Mikko Sillanpään ja Mika Ylianttilan 5G-tutkimukselle on myönnetty 500 000 euroa.
Suomen ensimmäisen 5G-testiverkon toiminta laajenee Oulussa. Projektipäällikkö Atso Hekkalaa VTT:ltä haastattelee Jussi Häkkilä.
Nokia Bell Labs ja Oulun yliopisto vahvistavat yhteistyötään tulevaisuuden langattomien teknologioiden kehittämisessä perustamalla yhteisen tutkimuskeskuksen.
Nokia on toimittanut VTT:lle ja Oulun yliopistolle Suomen ensimmäiset 5G-teknologiaan perustuvat radiolaitteet, joita hyödynnetään tutkimus- ja opetuskäytössä.