Oululainen terveysteknologiayhtiö Nukute sai tuotteelleen lääkintälaitehyväksynnän – uniapnean mittauslaite lanseerataan Euroopan markkinoille

09.09.2020 08:33 - Marja Ollakka

Uniapnean diagnosointiin kehitetylle oululaiselle Nukute Collare™:lle on myönnetty lääkintälaitehyväksyntä. Sertifikaatin myötä yritys pääsee lanseeraamaan tuotteensa Suomen ja Euroopan markkinoille. Ensimmäinen iso toimitus sovittiin samalle päivälle lääkintälaitehyväksynnän varmistumisen kanssa.

Nukute Collare™ on huipputeknologinen uniapnean diagnostiikkalaite, joka ratkaisevasti edistää ja nopeuttaa lääkärin ja hoitohenkilökunnan työtä. Laite soveltuu käytettäväksi sekä kotona että sairaalaolosuhteissa. Se monitoroi ja tallentaa kohdehenkilön unenaikaista hengitysääntä, veren happisaturaatiota, pulssia ja nukkumisasentoa. Nukute Collare yhdistää hengitysäänten trakeaalisen mittausmenetelmän ja pilvipalvelussa tapahtuvan mittaustulosten arvioinnin, jota lääkäri käyttää apuna diagnoosin teossa. Innovaation ansiosta uniapnean diagnosointi tapahtuu nopeasti, luotettavasti ja käyttäjäystävällisesti.

Nukute Collare on kehitetty yhteistyössä Oulun yliopistollisen sairaalan OYS:n kliinisen neurofysiologian osaston kanssa, jossa myös laitteen kliininen suorituskyky on todistettu. Lääkintälaitehyväksynnän saamiseksi Nukute Collare on käynyt läpi myös perusteelliset prekliiniset käytettävyys-, turvallisuus- ja tehokkuustestit.

Lue myös: Vie vanhus ulos -kampanja alkaa keskiviikkona

Kilpailut

Uusimmat