Uusimmat

Semecon Oy suunnittelee Malakakankaan tuulivoima- ja aurinkovoimapuiston rakentamista Sievin kunnan länsiosaan Kannuksen kunnan ja Kalajoen kaupunginrajan läheisyyteen. Tuulivoimahankealue käsittää yhtenäisen alueen, jonka pinta-ala on noin 1 400 hehtaaria. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho noin 7–10 MW. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa tarkastellaan yhteensä neljää toteutusvaihtoehtoa.
Oulun uusi hankintaohjelma koostuu kahdesta painopisteestä, jotka sisältävät tavoitteet ja toimenpiteet hankintojen toteuttamiseksi ja kehittämiseksi.
Olosuhteet hellivät hiihtolomalaisia parhaillaan Suomen Lapissa. Pookin aamusta Paavo soitteli Visit Ylläksen toimitusjohtajalle Kati Vehmakselle ja tiedusteli mitä kaikkea on tarjolla lomalaisille Ylläksen alueella.
Lehto Groupin hallitus on päättänyt jättää hakemuksen Oulun käräjäoikeudelle yrityssaneerausmenettelyn aloittamiseksi.
Hallitus on muuttamassa työlainsäädäntöä ja työehtoja pysyvästi työnantajiasuosiviksi.
Lakko vaikuttaa myös sähkön- ja lämmöntuotantoon Helen Oy:ssä Helsingissä, Oy Alholmens Kraft Ab:llä Pietarsaaressa ja Kuopion Energia Oy:ssä.
Oulun seudun joukkoliikenteestä mukana ovat Koiviston Auto Oulu Oy ja Oubus Oy, jotka operoivat suuren osan Oulun runkoliikenteestä ja vilkkaimmista bussilinjoista.
Yrittäjät Jemina Valli ja Jere Toivonen vierailivat Pookin iltapäivässä.
Bittiumin viime vuoden liikevaihto laski edellisvuodesta 8,8 prosenttia 75,2:een miljoonaan euroon.
Metsä Groupin viime vuoden liikevaihto oli 6,11 miljardia euroa, 870 miljoonaa edellisvuotista vähemmän.
Taide- ja kulttuuriavustuksia oli 19 kappaletta ja suurimman summan 17 000 euroa sai Oulun Ylioppilasteatteri r.y., Näytelmien valmistamiseen ja hallintokuluihin. Projektiavustuksia oli 39 kappaletta, joista suurimman summan 8000 euroa sai Nagy Daniel Taiteelliseen työskentelyyn. Tapahtuma-avustuksia oli 24 kappaletta ja suurimman summan 25 000 euroa sai Jazz - 20 ry, Elojazz 2024.
Kaupunki pyytää kemiläisiltä ehdotuksia siitä, miten he käyttäisivät 30 000€. Ehdotukset voivat olla pienimuotoisia investointeja, joilla hankintaan jotain uutta tai korjataan käytössä kulunutta.