Uusimmat

Mikä mättää perehtyi tällä kertaa Olhavan koulun ja päiväkodin lakkautusuhkaan. Haastattelussa Tanja Kähkönen Olhavan seudun kehittämisyhdistys Ry:stä.
Viime viikonloppuna järjestetyn Muodin mustat lampaat -kampanjan taustalla on joukko kotimaisia ja vastuullisia muotiyrityksiä.
Rakentamiseen ja kiinteistökehitykseen erikoistunut Sikla-konserni rakentaa parhaillaan uutta elementtitehdasta Siikalatvan Rantsilaan. Yhtiö kertoo uuden tehtaan valmistettavan siirrettäviä, käyttöönottovalmiita tilamoduuleita.
Tuen saamisen ehtona on mm. yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihdon ovat heikentyminen koronavirusepidemian vuoksi 16. maaliskuuta jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet maaliskuun loppupuoliskon ja elokuun lopun välisenä aikana.
Kaupunginhallituksen talousarvioesitys vuodelle 2021 on noin 1,42 miljardia euroa, vuosikate noin 31 miljoonaa euroa ja alijäämä noin -53 miljoonaa euroa. Esitys sisältää investointeja noin 136 miljoonaa euroa. Kaupunki ottaa ensi vuonna uutta lainaa noin 100 miljoonaa euroa. Lainamäärä vuoden 2021 lopussa ennustetaan olevan noin 826 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 veroprosentiksi valtuusto on jo päättänyt 20,5 %.
Oulun kaupunginhallitus on leikkaamassa Oulun teatterille myönnettävästä toiminta-avustuksesta puoli miljoonaa euroa ensi vuodelta.
Oululainen liikenneasema investoi 1,2 miljoonaa ympäristöystävälliseen teknologiaan: jenkkityylinen pesukatuelämys säästää vettä kotimaisen cleantech-osaamisen avulla
Rovaniemellä sijaitseva Rinteenkulma on voittanut Suomen Kauppakeskusyhdistyksen Vuoden kauppakeskusteko -kilpailun. Kauppakeskuksen viime vuosien menestyksen taustalla on rohkea ja paikallisuuteen nojaava konseptointi, jonka myötä Rinteenkulman ovat löytäneet niin asiakkaat kuin vuokralaiset.
NTRNZ media on tehnyt sopimuksen sotadokumenttisarja Untold Arctic Warsin maailmanlaajuisesta jakelusta Ison-Britannian suurimman jakelijan TVF Internationalin kanssa. Lisäksi sarjan oikeudet on jo myyty kaikkiin Pohjoismaihin Islantia lukuunottamatta.
Raahen eilen kokoontunut kaupunginhallitus esittää valtuustolle veroprosentin nostamista nykyisestä neljännesprosentilla 21,25:een. Myös yleinen kiinteistöveroprosentti nousee hieman.Kaupunginhalltuksen puheenjohtajaa, Jarmo Myllymäkeä haastatteli Paavo Törmi
Mikä mättää perehtyi tällä kertaa siihen, millaista on olla yrittäjä vasta 16-vuotiaana. Haastattelussa 4H-yrittäjä Altti Kurvi Kempeleestä.
Bittiumin tämän vuoden tammi-syyskuun liikevaihto kasvoi 17,2 prosenttia edellisvuodesta 56,6:een miljoonaan euroon.