Pörhö ostaa Antti-Roikon autokaupan Ylivieskassa

02.01.2020 14:32 - Marja Ollakka

Pörhön Autoliike on ostanut Autotalo Antti-Roikon liiketoiminnot. Kaupan myötä Antti-Roikon nykyiset edustukset Volkswagen henkilö- ja pakettiautot, Audi, Seat ja Nissan siirtyvät ostajalle.

Autoliikkeen koko henkilökunta jatkaa Pörhön palveluksessa vanhoina työntekijöinä ja toiminta jatkuu nykyisessä kiinteistössä Ylivieskassa.

Pörhön laajentuminen Ylivieskan alueelle on jatkumoa yhtiön työlle vahvistaa strategista toimintaansa pohjoisessa.

Antti-Roikon liikevaihto oli viime vuonna 17,9 miljoonaa euroa. Käyttökatetta yhtiö teki 370 000 euroa ja yhtiön nettotulos 152 000 euroa.

Vaikka tulosluvut eivät ole päätähuimaavat, Antti-Roiko on täysin velaton omavaraisuusasteen ollessa lähes 88 prosenttia.

Ongelmana on ollut sijoitetun ja oman pääoman tuotto. Sipo jäi vuonna 2018 vain 3,16 prosenttiin ja oma pääoman tuotto 2,52 prosenttiin. Tuotto on oli selvästi parempaa viime vuosikymmenen alkuvuosina.

Pörhön Autoliike Oy myy vuosittain n. 10 000 henkilö- ja pakettiautoa ja yhtiön palveluksessa on noin 400 henkilöä. Pörhö toimii Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Koillismaan, Ylä-Savon ja Keski-Pohjanmaan alueilla yhdeksällä eri paikkakunnalla Oulussa, Keminmaalla, Rovaniemellä, Kuusamossa, Kajaanissa, Raahessa, Iisalmessa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa.

Uudella Pörhön paikkakunnalla Ylivieskassa toiminta jatkuu keskeytyksettä tutun henkilökunnan toimesta. Pörhön Autoliike Oy tiedottaa Ylivieskan toimipisteen paikallisjohtajasta lähiaikoina.

Lue myös: Taaleri myy kolme tuulipuistoa

Kilpailut

Uusimmat