Vanhuksia huijanneet valepankkivirkailijat vangittiin

27.11.2020 16:39 - Marja Ollakka

Oulun käräjäoikeus vangitsi tänään 27.11.2020 iltapäivällä pidetyssä vangitsemistilaisuudessa ”valepankkivirkailijapetoksiin” todennäköisin syin epäiltyinä 36-vuotiaat miehen ja naisen. Syytteennoston määräpäiväksi käräjäoikeus määräsi 28.1.2021.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäillyt ovat kuluneen loppusyksyn aikana huijanneet vanhuksia esiintymällä puhelimessa pankkitoimihenkilöinä. Tekaistuilla selityksillä ja hyvillä puhelahjoilla varustautuneet rikoksesta epäillyt olivat saaneet uhrinsa luovuttamaan pankkitunnuksien tunnusluvut ja PIN-koodit. Tutkittavana olevassa rikoskokonaisuudessa uhrit ovat Kolarista, Laihialta ja Nivalasta. Vahinkojen yhteismäärä on yli 30000 euroa. Poliisi tutkii em. rikoksia kahtena törkeänä petoksena ja petoksena. Epäillyt kiistävät pääosin syyllistyneensä rikoksiin.

Esitutkinnassa on ilmennyt vahvoja viitteitä siitä, että uhreiksi on mahdollisesti joutunut henkilöitä, jotka syystä tai toisesta eivät ole asiasta poliisille ilmoittaneet. Poliisi kehottaakin em. uhreiksi joutuneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisille joko henkilökohtaisesti tai sähköisesti.

Poliisilla on kirjattuna useita vastaavia rikosilmoituksia, joissa osassa teot ovat jääneet yrityksen asteelle. Huolimatta poliisin aktiivisesta tiedottamisesta em. kaltainen rikollisuudenala jatkaa kasvuaan kiihtyvällä tavalla.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä tule antaa kenellekään. Poliisi tai pankki ei tarvitse koskaan asiakkaan pankkitunnuksia.

Lue myös: Oulun kaupungin lukiot siirtyvät etäopetukseen 7.-16.12.

Kilpailut

Uusimmat