Kuva: Shutterstock

Valepoliisit yrittivät saada pankkitunnuksia haltuunsa Ylivieskassa

20.09.2018 12:04 - Kati Jurkko

Tunnuksia kalastelevalle saa olla töykeä, poliisi neuvoo

Oulun poliisilaitoksella on tutkittavana kaksi Ylivieskassa 19. syyskuuta tapahtunutta huijausyritystä. Poliisiksi esittäytynyt mies oli yrittänyt saada puhelimessa uhrinsa luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa. Huijarin tarina oli molemmilla kerroilla klassinen: uhrin pankkikortti on kaapattu ja uhrin tulisi luovuttaa verkkopankkitunnukset soittajalle. Soittaja lupautui toisessa tapauksessa tulemaan uhrin kotiin tarkistamaan tilannetta.
Tällä kertaa huijarit eivät onnistuneet. Rikoksia tutkitaan virkavallan anastuksina ja petoksen yrityksinä. Huolimatta poliisin aktiivisesta tiedottamisesta edellä mainitun kaltainen rikollisuudenala jatkaa kasvuaan kiihtyvällä tavalla.
Poliisi muistuttaa, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä tule antaa kenellekään. Poliisi tai pankki ei kysy eikä tarvitse koskaan asiakkaan pankkitunnuksia. Huijari voi olla sitkeä puhelimessa, mutta älä anna periksi, poliisi neuvoo. Saat olla töykeä ja sulkea puhelimen. Mikäli huomaat tulleesi huijatuksi, älä epäröi, vaan ole välittömästi yhteydessä poliisiin.
Poliisi kehottaa, että omaiset opastaisivat iäkkäitä vanhempiaan pankkitunnusten käytön suhteen, jotta huijauksilta vältyttäisiin.

Kilpailut

Uusimmat