Kuva: Jussi Häkkilä

Vuoden suurinta ilmastomarssia vietetään sunnuntaina Oulussa

02.06.2024 13:47 - Ari Kettukangas

Oulussa Lisää Ääntä –kampanjan ja ilmastomarssin järjestäjinä ovat Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri, Elokapina Oulu ja Suomen luonnonsuojeluliiton Oulunyhdistys.

Vuoden suurinta ilmastomarssia vietetään sunnuntaina Oulussa. Tänään Oulussa ja ainakin seitsemällä muulla paikkakunnalla järjestettävän Lisää ääntä -ilmastomarssin tavoitteena on muun muassa lisätä nuorten äänestysaktiivisuutta kesäkuun eurovaaleissa sekä heidän ymmärrystään siitä,miten merkittävistä asioista EU päättää. Valtakunnallinen marssi on huhtikuussa alkaneen Lisää ääntä -kampanjan päätapahtuma. Tulevaisuuden puolesta marssitaan paitsi eri puolilla Suomea, myös yhdeksässä muussa Euroopan maassa. Ympäristöliike järjestää vastaavia mielenosoituksia eurovaalien alla muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa ja Ranskassa. Oulussa Lisää Ääntä –kampanjan ja ilmastomarssin järjestäjinä ovat Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri, Elokapina Oulu ja Suomen luonnonsuojeluliiton Oulunyhdistys. Oulunmarssi alkaa ensi sunnuntaina kello 14 Torinrannasta Toripolliisin luota. Marssireitti kulkee Torinrannasta Kauppurienaukiolle keskustan kävelyreittejä, mm. kauppakeskus Valkean läpi ja Rotuaarin vaalikylän ohi. Marssinjälkeen ohjelmassa on puheita Kauppurienaukiolla.

Lue myös: Oulun ja Pohjolan rengastien matkailu jatkaa kasvuaan kansainvälisten matkailijoiden sekä majoitusmyynnin osalta

Kilpailut

Uusimmat