Kuva: Tomi Niemi

Vuoden meripelastaja pelastusvene Jyryn miehistö Raahesta

15.03.2024 10:45 - Jussi Häkkilä

Suomen Meripelastusseura on nimennyt vuoden meripelastajaksi raahelaisen pelastusvene Jyryn miehistön, joka pelasti kiville ajaneesta ja uppoamisvaarassa olleesta purjeveneestä kaksi ihmistä syyskuun lopulla.

Suomen Meripelastusseura on nimennyt vuoden meripelastajaksi raahelaisen pelastusvene Jyryn miehistön, joka pelasti kiville ajaneesta ja uppoamisvaarassa olleesta purjeveneestä kaksi ihmistä syyskuun lopulla. Puinen purjevene oli tarkoitus siirtää Kokkolasta Ouluun, kun se alkoi vuotaa matkalla. Toinen veneessä olleista meni tarkistamaan pilssipumppujen toimintaa toisen jäädessä ohjaamaan venettä. Ohjaamaan jäänyt oli kokematon purjehtija eikä kyennyt kovassa tuulessa ja aallokossa hallitsemaan venettä, minkä seurauksena se ajautui kivikkoon. Useampi pohjakosketus sai purjeveneen vuotamaan enemmän ja se oli vaarassa upota. Karilleajossa myös veneen perämoottorin potkurin sokkatappi katkesi. Aluksen tarkka sijainti ei ollut selvillä, koska sen sähköjärjestelmä oli pettänyt akkujen jäätyä veden alle. Jyryn miehistö havaitsi kohteen kuitenkin nopeasti, ja hinasi purjeveneen asemapaikalleen.
Pelastusvene Jyryn palkittuun miehistöön kuuluvat Tomi Niemi, Antti Kolari, Marko Luimula ja Sanna Vartiainen.
Suomen Meripelastusseura palkitsee vuosittain ansioituneen vapaaehtoisen meripelastajan tai pelastusveneen miehistön. Huomionosoitus jaettiin tänään Meripelastusseuran koulutuspäivillä.

Lue myös: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaan viime vuonna hukkui 87 ihmistä

Kilpailut

Uusimmat