Kuva: AOP

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati tänä vuonna Oulussa

13.11.2023 09:09 - Jussi Häkkilä

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Oulussa.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Oulussa. Paraatin teemana on Itsenäisen Suomen puolustajat. Paraatikatselmus järjestetään Raatin stadionilla kello 12 ja ohimarssi Merikosken silloilla. Toimintakentällä Oulun kauppatorilla voi tutustua Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kalustoon ja toimintaan. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Paraatipäivä alkaa kunnialaukauksilla ja juhlallisella lipunnostolla Linnansaaressa. Ohjelmassa on myös seppeleenlaskutilaisuus Oulun hautausmaalla ja jumalanpalvelus Oulun tuomiokirkossa.

Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin ottaa vastaan Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen.

Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa.  Kenttähartauden pitää katselmuksessa Puolustusvoimien kenttäpiispa Pekka Asikainen. Paraatin järjestelyistä vastaa Kainuun prikaati ja musiikista Lapin sotilassoittokunta.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maavoimista, Merivoimista, Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1300 henkilöä. 

Lisäksi moottoroidussa osastossa on lähes 70 Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen ja muiden viranomaisten ajoneuvoa.

Ohimarssin ylilennoissa nähdään Maavoimien helikoptereita ja Ilmavoimien Hornet-hävittäjiä sekä Hawk-suihkuharjoituskoneita. 

Jalan marssivat joukot aloittavat ohimarssin Koskitien ja Merikoskenkadun risteyksestä. Moottoroitu osasto lähtee liikkeelle ohimarssiin Valtatien ja Merikoskenkadun risteyksestä. Ohimarssi etenee Merikoskenkatua keskustaan päin. Ohimarssin jälkeen osastot käyttävät poistumiseen Kasarmintietä ja Kajaanintietä.

Lue myös: Bittium toimittaa Puolustusvoimille ohjelmistoradio- ja kommunikaatiolaitteita yli 50:llä miljoonalla eurolla

Kilpailut

Uusimmat