Kuva: Shutterstock

Influenssarokotukset käynnistyvät marraskuussa – samalla on mahdollista saada koronarokote ja pneumokokkirokote

18.10.2023 08:31 - Marja Ollakka

Syksyn influenssarokotukset käynnistyvät Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella marraskuussa. Samalla on mahdollista saada koronarokotteen tehosteannos ja pneumokokkirokote. Rokotteet annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kriteerien mukaisesti. Paikkakuntakohtaiset tiedot rokotuksista päivitetään osoitteeseen: www.pohde.fi/palvelut/rokotukset/

Rokotuksia annetaan Pohteen alueella ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Käytännöt vaihtelevat paikkakuntakohtaisesti. Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluville ryhmille rokotukset ovat maksuttomia. Ennen rokotusajan varaamista tai rokotuspaikalle tulemista asiakkaan on tarkistettava, että kriteerit täyttyvät omalla kohdalla. Lapset rokotetaan yleisinä rokotusaikoina tai erikseen ilmoitettuina ajankohtina.

Jos oikeutta maksuttomaan influenssarokotukseen ei ole, rokotetta varten voi pyytää reseptin omasta sosiaali- ja terveyskeskuksesta. Reseptin saatuaan asiakas voi ostaa rokotteen apteekista ja tuoda sen mukanaan rokotuspisteelle. Resepti on sähköinen, ja sen voi nähdä Omakanta-palvelussa. Aiemman vuoden reseptin voi myös uusia Omakanta-palvelussa tai apteekissa.

Kilpailut

Uusimmat