Kuva: Shutterstock

Vanhojen yhteistansseja ei järjestetä ensi vuonna Ouluhallissa

14.08.2023 13:19 - Jussi Häkkilä

Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat ry ja Oulun lukiokoulutuksen järjestäjät ovat päättäneet, että yhteistanssiaisia ei järjestetä Ouluhallissa vanhojen päivänä ensi vuoden helmikuussa.

Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat ry ja Oulun lukiokoulutuksen järjestäjät ovat päättäneet , että yhteistanssiaisia ei järjestetä Ouluhallissa vanhojen päivänä ensi vuoden helmikuussa.

Syyt tähän ovat sekä rakenteellisia että toiminnallisia. Lukiolaisten määrän kasvu, aikataulutuksen haasteet, lisääntyneet vaatimukset tilojen logistiikasta ja turvallisuudesta sekä jatkuva tarve rajoittaa yleisömäärää ovat tehneet tapahtuman järjestämisestä liian vaativaa. Liikunnanopettajien ja koulutuksen järjestäjän resurssit eivät enää riitä. Viime vuosina on jouduttu hankkimaan ulkopuolisia palveluja, ja tapahtuman järjestelyt ovat vieneet kohtuuttomasti aikaa.

Ouluhallin tilaisuus on myös rajoittanut vanhojen tanssien alkuperäistä tarkoitusta juhlia vanhoja omalla koululla ja sen lähiympäristössä. Isosta tapahtumasta luopuminen mahdollistaa monta pientä tapahtumaa, kuten tanssien järjestämisen peruskouluilla, päiväkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa.

Lukioilla jää aikaa myös muihin vanhojen päivän tapahtumien toteuttamiseen. Omilla lukioilla tanssiminen mahdollistaa myös yleisön kutsumisen tilaisuuteen joustavammin, eikä katsojien määrää tällöin tarvitse rajoittaa. 

Lue myös: Kolme oululaisen nuorisoseura Vilikkaan ryhmää kultasarjaan Suomen Nuorisoseurojen liiton Tanssirallissa

Kilpailut

Uusimmat