Kuva: Shutterstock

Kansainvälinen kongressimatkailu elpyy Oulussa

15.03.2023 11:14 - Paavo Törmi

Kansainvälinen kongressimatkailu on koronavuosien jälkeen elpymässä Suomessa ja Oulussa. Oulussa järjestettiin viime vuonna 26 kansainvälistä kongressia joihin osallistui 2 316 delegaattia. Kongressit toivat Ouluun noin 3,3 miljoonan euron tulot. Oulu oli Suomen 6. suurin järjestäjäkaupunki kongressien määrällä mitattuna ja 8. suurin kongressikaupunki delegaattien määrällä mitattuna.

Visit Finland ja Finland Convention Bureau tilastoivat kongressien määrää Suomessa ja viime vuonna päästiin jo parempiin lukemiin kuin parina aikaisempana vuotena. FCB-tilastoihin kelpuutettuja kongresseja kertyi vuonna 2022 yhteensä 428 ja osallistujia näihin 66 631.

Tämä oli 108 kongressia enemmän kuin edellisvuonna ja osallistujien määrissä noin 8 000 enemmän. Osallistujan kokonaisrahankäyttö kongressin aikana on 1405 €, joka sisältää myös osallistumismaksun. Yrityskokoukset eivät ole mukana tilastoissa. Koronavuosien jälkeen on palattu jälleen fyysisiin tapahtumiin ja niiden osuus oli niin kongressien kuin osallistujien määrissä noin kaksi kolmasosaa. Pelkästään virtuaalimuodossa toteutettiin enää vain joka kymmenes kongressi.

Kilpailut

Uusimmat