Kuva: Jussi Häkkilä

Yläkoululaisten Ruokavisan loppukilpailuun mm. Tupoksen koulu Limingasta

05.04.2022 08:50 - Jussi Häkkilä

Yläkoululaisten Ruokavisan loppukilpailuun pääsivät Jyväskylän normaalikoulu, Tupoksen koulu Limingasta sekä Maijamäen-Kalevanniemen koulu Naantalista.

Yläkoululaisten Ruokavisan alkukarsinnat on käyty. Kilpailuun osallistuneesta yli 240:sta oppilasryhmästä loppukilpailuun pääsivät Jyväskylän normaalikoulu, Tupoksen koulu Limingasta sekä Maijamäen-Kalevanniemen koulu Naantalista. Voittaja valitaan ja palkitaan toukokuussa. 
Tänä vuonna Ruokavisa tutustutti oppilaat ruokaketjuun ja sen vastuullisuuteen erityisesti kananmunan, siipikarjanlihan ja elintarvikejalostuksen näkökulmista. Alkukarsintaan osallistui yli 2 100 yläkoululaista ympäri Suomen. Karsinnan taso oli tuomariston mukaan tänä vuonna erityisen korkea. 

Loppukilpailutehtävässä oppilaat suunnittelevat ja valmistavat yhdelle päivälle ruokalistan, jonka ruokavalinnat perustuvat suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Voittajajoukkue palkitaan sekä ryhmä- että koulutasolla. Voittajakoulun kotitalousluokkaan lahjoitetaan tuhannen euron arvoinen keittiövälinesetti, minkä lisäksi voittajaryhmä palkitaan yhteisellä ravintolakokemuksella.  

Lue myös: Oululaiset pelastivat viime vuonna 49 000 kiloa ruokaa ja kuluttajatuotteita hävikiltä

Kilpailut

Uusimmat