Kuva: Shutterstock

DataHub matkailupalvelurekisteri käyttöön Oulun seudulle

16.03.2022 14:26 - Ari Kettukangas

Oulun Matkailu Oy:n mukaan kyseisen rekisterin kautta matkailijat löytävät tarvitsemansa palvelut entistä helpommin ja matkailuyritykset saavat palvelunsa paremmin näkyville.

Kotimaan matkailun digitaalista tarjontaa merkittävästi parantava kansallinen matkailupalvelurekisteri, DataHub, on tulossa käyttöön myös Oulun seudulle. Visit Finland on lanseerannut suomalaisten matkailupalveluiden digitaalisen rekisterin, jonka sisältämää tietoa tullaan hyödyntämään myös Visit Oulun sekä sen seutubrändin, Pohjolan rengastien, uusilla sivuilla. Oulun Matkailu Oy:n mukaan kyseisen rekisterin kautta matkailijat löytävät tarvitsemansa palvelut entistä helpommin ja matkailuyritykset saavat palvelunsa paremmin näkyville. Matkailuyritykset pääsevät veloituksetta mukaan Visit Finlandin järjestelmään syöttämällä itse palveluidensa tiedot rekisteriin. Visit Oulun ja Pohjolan rengastien sivuilla näkyvät alueen matkailuverkostoon kuuluvien toimijoiden palvelut. DataHub on suunnattu erityisesti kansainvälisille matkailijoille ja siksi vaatimuksena on, että palvelut ovat löydettävissä suomen lisäksi vähintään englannin kielellä. Oulun Matkailun teettämän tutkimuksen mukaan alueelle on toivottu enemmän digitaalisia palveluita ja sen vuoksi niitä on lähdetty kehittämään. Tavoite on tehdä matkan suunnittelu ja ideointi mahdollisimman helpoksi. Matkailija voi etsiä järjestelmästä palveluita juuri sen mukaan, mistä hän on kiinnostunut.

Lue myös: Proventia toimittaa sähköautojen testausteknologiaa Jaguar Land Roverille - yhteistyö työllistää kymmeniä uusia työntekijöitä

Kilpailut

Uusimmat