Kuva: Ari Kettukangas

Team Sisärata allianssiryhmittymä valittu Kokkolan Urheilupuiston toteuttajaksi 

15.03.2022 08:35 - Marja Ollakka

Kokkolan Urheilupuistohanke etenee Kokkolan kaupunginhallituksessa syksyllä hyväksytyn konseptin mukaisesti. Maanantaina Kokkolan Urheilupuisto Oy:n hallitus valitsi tarjousvertailujen pohjalta rakennus- ja saneeraushankkeen toteuttajaksi allianssiryhmittymä Team Sisäradan

Kokkolan Urheilupuistohanke etenee Kokkolan kaupunginhallituksessa syksyllä hyväksytyn konseptin mukaisesti. Konseptin mukaan Urheilupuiston tavoitetilana on allianssimallilla toteutettu rakennus- ja saneeraushanke, jonka budjetti on noin 50 miljoonaa euroa. Konseptin mukaiseen rakennuskokonaisuuteen sisältyy kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa sisäjuoksuratoineen, nykyaikaiseksi kunnostettu jäähalli, saneerattu Urheilutalon suojeltu osa, jossa koripallokenttä, kunnostettu voimannostosali, uusi suuri sisäareena ja jalkapallostadion.

Maanantaina Kokkolan Urheilupuisto Oy:n hallitus valitsi tarjousvertailujen pohjalta rakennus- ja saneeraushankkeen toteuttajaksi allianssiryhmittymä Team Sisäradan, johon kuuluvat YIT Suomi Oy, Uki Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, Ramboll Finland Oy ja Granlund Pohjanmaa Oy. Kaupunginhallitus puolsi kokouksessaan 14.3.2022 Urheilupuiston hallituksen tekemää allianssiryhmittymän valintaa, joka käytännössä sinetöi hankintapäätöksen.

Allianssi on uudenlainen tapa toimia ja se haastaa siihen osallistuvat uudenlaiseen yhteispeliin. Allianssilla on yhteinen organisaatio, joka kootaan kaikista hankkeen aikana työhön osallistuvista osapuolista. Allianssissa ovat mukana tilaajan lisäksi keskeiset suunnittelijat ja urakoitsijat. Perustettu organisaatio jakaa niin hankkeen hyödyt kuin riskitkin.

Nyt valitun allianssin ensimmäisenä tehtävänä on päivittää projektisuunnitelmaa sekä laatia sen varassa projektille sitova aikataulu ja budjetti. Tämän jälkeen hanke etenee valtuustokäsittelyyn. Suunnitelman mukainen tavoite on se, että ensi syksyn aikana suunnitellaan jäähallin saneeraus, harjoitusjääkaukalot ja sisäjuoksurata sekä hybridiareena.

Kilpailut

Uusimmat