Kuva: Shutterstock

Kasvot rasismille rasisminvastaisen viikon teemana Oulussa

14.03.2022 10:27 - Joonas Hepola

Rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 12 eli 21.-27. maaliskuuta.

Oulussa viikon teemaksi valittiin ”Kasvot rasismille”, joka pohjautuu Valtakunnallisen ETNO:n ja Punaisen Ristin teemoihin. Valtakunnallisen ETNO:n teemana on syrjintä ja vihapuheisiin puuttuminen, ja Punaisen Ristin kampanjan pääviesti on ”Tunnista, tiedosta, toimi”.

Kampanjassa halutaan lisätä tietoisuutta erityisesti nuorten kokemasta rakenteellisesta rasismista, annetaan nuorille ääni ja tehdään rasisminvastaisia toimintaohjeita tunnetuksi.

Teemaa tuodaan esille erityisesti omakohtaisten kokemusten ja kertomusten kautta. Viikon pääkohderyhmä on nuoret.

Oulussa on rasisminvastaisella viikolla monenlaisia tapahtumia

Viikon käynnistää YK:n rasisminvastaisena päivänä ma 21.3. klo 13 Oulu loves me -tapahtuma, jota voi seurata Mun Oulu -verkkomediassa.

Oulu loves me on viikon päätapahtuma, jossa nostetaan esiin viikon teemaa ja annetaan kasvot rasismille omakohtaisten kokemusten, kertomusten ja musiikkiesitysten kautta.

Tapahtuman avaa sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Viikon aikana järjestetään myös muun muassa Pohjois-Suomen ETNOn ja Nuorten Ystävien järjestämät paneelikeskustelut sekä on mahdollisuus tutustua Aleksandra Lemken About us -valokuvanäyttelyyn kulttuuritalo Valveella ja kirjanäyttelyyn Oulun pääkirjastolla.

Kilpailut

Uusimmat