Kuva: Jussi Häkkilä

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve Oulussa edelleen korkealla tasolla

28.12.2021 14:53 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen epidemian leviämisaluetta. Sairaalahoidon tarve on säilynyt korkealla tasolla erikoissairaanhoidossa ja vaatii järjestelyjä, jotka häiritsevät tai lykkäävät normaalitoimintaa.

Uusien tartuntojen määrä jäi viime viikolla 16 prosenttia alhaisemmaksi edelliseen viikkoon verrattuna. Tartuntojen jäljityksessä on edelleen noin 7–10 vuorokauden viive, jota kurotaan pienemmäksi.

Viikolla 51 tuli ilmi koronatapauksia useissa hoitoyksiköissä: Attendo Sammalpolku 1 työntekijä; Onnenrinne Ainola, 1 asukas ja 1 työntekijä; Mainiokoti Sulka eri yksiköissä 5 työntekijää ja 1 asukas; Caritas Sonetti 1 työntekijä; Intiön hoivakoti Viola 1 työntekijä. Tartuntatautiviranomaiset muistuttavat, että jos asumisyksikössä on todettu koronatapauksia, on vierailuja yksikössä syytä välttää asukkaiden karanteenin ajan.

Viime viikolla kaupunginsairaalassa tapahtui yksi koronakuolema.

Viikolla 51 rokotettiin 4140 henkilöä. 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset alkoivat riskiryhmiin kuuluvien lasten osalta 21.12. Viime viikolla rokotetuista oli 476 ykkösrokotetta, 405 kakkosrokotetta ja 3259 kolmosrokotetta. Oulun yli 12-vuotiaasta väestöstä 88,8 prosenttia on saanut ykkösrokotuksen ja 83,6 prosenttia kakkosrokotuksen.

Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo aloittavat koronarokotukset työterveysasiakkailleen 28.12. alkaen. Lisäksi Aava aloittaa koronarokotukset työterveysasiakkailleen 3.1. alkaen.

Tällä hetkellä kolmansia rokoteannoksia annetaan 50 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, riskiryhmiin kuuluville henkilöille, voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, alle 6 viikon annosvälillä rokotuksen saaneille sekä koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa.

Kahdesti rokotettuja lieväoireisia henkilöitä kehotetaan tekemään apteekista saatava antigeenitesti. Jos testi on positiivinen, kehotetaan hakeutumaan kaupungin koronatestiin. Kaupungin testi tehdään kahdesti rokotetuillekin heti, jos kyse on sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä, koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä, immuunipuutteesta sairauden tai hoidon vuoksi kärsivästä henkilöstä tai henkilöstä, jolla on vakavalle koronavirustaudille altistavia tekijöitä, tällaiseksi lasketaan myös raskaus.

Kilpailut

Uusimmat