Kuva: Kaisa Heikkinen

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinto Jukka Takalolle

25.11.2021 08:29 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on myöntänyt tämän vuoden taidepalkinnon muusikko Jukka Takalolle.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on myöntänyt tämän vuoden taidepalkinnon muusikko Jukka Takalolle. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Perustelujen mukaan Takalo tunnetaan mm. kepeän kantaaottavista kupleteista ja koskettavista suomirocklauluista. Takalo toimi Aknestik-yhtyeen laulajana ja keulakuvana vuodesta 1984 vuoteen 2002. Soolourallaan hän on julkaissut kuusi levyä.
Takalo on tehnyt kappaleita myös muille ja esiintynyt vaihtelevissa kokoonpanoissa monenlaisille yleisöille. 2015 Takalo valittiin vuoden positiivisimmaksi oululaiseksi ja hän sai Pakkala-kirjallisuuspalkinnon.
Lisäksi Takalo on toiminut monen oululaisen yleisötapahtuman taustalla. Hän on ilmakitaransoiton MM-kisojen perustaja ja ollut mukana käynnistämässä Musiikkivideofestivaaleja sekä Oulun juhlaviikkoja. Esikoisromaani julkaistiin 2018.
Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lue myös: Oopperalaulaja Esa Ruuttuselle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

Kilpailut

Uusimmat