Kuva: fotolia

Ilvesten poikkeusluvat myönnetty – Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 25 lupaa

22.10.2021 15:59 - Marja Ollakka

Suomen riistakeskus on myöntänyt ilveksen kannanhoidolliset poikkeusluvat 1.12. alkavalle metsästyskaudelle. Kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena on kannan tason vakiinnuttaminen ja ilveksen ihmisarkuuden ylläpitäminen.

Ilveskanta-arvion hienoisen kasvun myötä lupamäärä nousi edellisvuodesta. Poronhoitoalueen eteläpuoliseen Suomeen myönnettiin poikkeusluvat yhteensä 320 ilveksen pyytämiseen. Oulun riistakeskusalueelle myönnetty lupamäärä oli yhteensä 25, joka on kymmenen kappaletta enemmän kuin edellisvuonna.

Tänä vuonna lupia kohdennettiin niille alueille, joilla ilveskanta on suurin tai kanta-arvio on kasvanut voimakkaasti edelliseen kanta-arvioon verrattuna, kuten Oulun riistakeskusalueella. Havaittu kasvu on seurausta edellisvuosien maltillisesta metsästysverotustasosta.

Luonnonvarakeskus arvioi, että Suomessa elää ennen metsästyskauden alkua 2 155–2 280 yli vuoden ikäistä ilvestä, joista Oulun riistakeskusalueen poronhoitoalueen ulkopuolisella osalla 185–205. Kanta-arvio kasvoi edellisvuodesta koko maassa noin 100 yksilöllä. Viime vuonna Suomessa oli noin 400 ilvespentuetta, joista 32–35 Oulun riistakeskusalueen poronhoitoalueen ulkopuolisella osalla.

Kilpailut

Uusimmat