Kuva: Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 40 vuotta

13.10.2021 08:26 - Jussi Häkkilä

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali täyttää 40 vuotta.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali täyttää 40 vuotta. Ensi kuun puolivälissä järjestettävän festivaalin ohjelmistossa on juhlavuoden kunniaksi sekä tämän vuoden uutuuselokuvia että klassikoita.  
Lastenelokuvien kilpailussa on mukana 11, nuortenelokuvien kilpailussa seitsemän, kotimaisessa kilpailussa kymmenen ja parhaan eurooppalaisen lastenelokuvan kilpailussa 11 elokuvaa. Festivaalilla on myös uusi kilpasarja. Parhaan eurooppalaisen lyhytelokuvan kilpailussa on seitsemän elokuvaa. 
Lisäksi valkokankaalla nähdään Pohjoismaisia lastenelokuvaklassikoita, Maailmanpyörä, pohjoismaisten lastenelokuvafestivaalien Nordic Junior Sessions -projektissa koottu Pohjolasta on moneksi -lyhytelokuvapaketti sekä kattava joukko muita lyhytelokuvia. Oskari-kilpailuun osallistuvat lasten ja nuorten tekemät elokuvat. Yhteensä ohjelmistossa on lähes sata elokuvaa. 
Festivaaliviikolla järjestetään toista kertaa lastenelokuvafoorumi, joka tänä vuonna on kaksipäiväinen. Toisena päivänä teemana on  lastenelokuvien tuotanto, levitys ja rahoitus. Toinen päivä on kaikille avoin yleisöpäivä, jolloin pohditaan yhdenvertaisuutta mediakasvatuksessa sekä miten kirjasta syntyy elokuva.
Festivaali julkistaa myös uuden maskotin, joka pohjautuu upouuteen logoon. Logossa poseeraa liito-orava. Festivaali julkistaa ensi kuussa kilpailun, jossa etsitään maskotille uutta nimeä.  

Lue myös: Kinodrome tuo elokuvaharrastajat yhteen
 

Kilpailut

Uusimmat