Kuva: Helena Sydänmetsä

Pyhäjoen tämänvuotinen Pauha-Maija Riikka Suni-Lajunen ja Pauha-Matti Olli Lajunen

04.07.2021 14:00 - Jussi Häkkilä

Pyhäjoen Pauha-Maijaksi valittiin tänä vuonna Riikka Suni-Lajunen ja Pauha-Matiksi Olli Lajunen.

Pyhäjoen Pauha-Maijaksi valittiin tänä vuonna Riikka Suni-Lajunen ja Pauha-Matiksi Olli Lajunen. Valinta julkistettiin tänään Pyhäjoen kotiseutujuhlassa Annalan museolla. Päätöksen teki sivistyslautakunta kuntalaisten ehdotusten pohjalta.
Valintaperustelujen mukaan viulisti Riikka Suni-Lajunen ja pianisti-kosketinsoittaja Olli Lajunen ovat musisoineet kaikkien kuntalaisten iloksi yhdessä ja erikseen. Heidät nähdään usein koko perheen voimin esiintymässä ja säestämässä kunnan, seurakunnan ja järjestöjen tapahtumissa. Lisäansiona mainittakoon Suninperän kulttuuriympäristön pitäminen elävänä ja eloisana. Lisäksi Riikka Suni-Lajunen on musiikinopettajana kasvattanut uusia kulttuurinrakastajia Pyhäjoen lapsista ja nuorista.
Pauha-Matti tai Pauha-Maija valittiin Pyhäjoella nyt jo 23. kerran. Valintakriteereinä on mm. aktiivisuus jollain kulttuurin tai kotiseututyön alueella ja kotikunnan esilletuominen myönteisessä mielessä. Pauha-Maija tai Pauha-Matti saa tunnustuksena pyhäjokislähtöisen Anja Kantorin suunnitteleman ja toteuttaman keramiikkanuken.
Raahen Pekaksi valittiin lauantaina Kauko Ilkko.

Lue myös: Pyhäjoen liikuntahallin rakentaminen alkaa

Kilpailut

Uusimmat