Kuva: Shutterstock

Oulun käräjäoikeuden laamanniksi Kari Turtiainen

29.06.2021 15:22 - Marja Ollakka

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt määräaikaisen laamannin ja käräjätuomarin Kari Turtiaisen Oulun käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.9.2021 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen maisteri Kari Turtiainen on Oulun käräjäoikeuden käräjätuomari. Lisäksi hän on toiminut viime joulukuusta saakka Oulun käräjäoikeuden määräaikaisena laamannina eli päällikkötuomarina.

Aikaisemmin hän on työskennellyt Oulun käräjäoikeudessa osastonjohtajana, hallintopäällikkönä ja käräjätuomarina sekä viskaalin ja määräaikaisen hovioikeudenneuvoksen tehtävissä hovioikeudessa.

Lisäksi Turtiainen on työskennellyt yritysneuvojana kauppa- ja teollisuusministeriön palveluksessa sekä assistentin ja osa-aikaisen tutkimusapulaisen tehtävissä yliopistossa. Hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon, ja toiminut myös koulutustehtävissä.

Oulun käräjäoikeuden tuomiopiiri kattaa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan, jossa asuu noin 412 000 ihmistä. Sen tuomiopiiriin kuuluvat Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kärsämäki, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska. Oulun käräjäoikeudella on kansliat Oulussa ja Ylivieskassa sekä istuntopaikka Kuusamossa.

Lue myös: Valvira on päättänyt Attendon ikäihmisten palveluita koskevan valtakunnallisen valvonnan

Kilpailut

Uusimmat