Kuva: Pixabay

Radio Pookille toimilupa Lapualle

23.06.2021 22:41 - Mika Kuki

Kotimaisen tanssimusiikin parhaat alkavat soida Lapuan lähettimen kautta taajuudella 104,9MHz lähiaikoina. Kyseessä on pysyvä toimilupa, joka yltää nykyisen toimilupakauden loppuun vuoteen 2030 saakka.

Valtioneuvosto on myöntänyt Radio Pookille toimiluvan Lapualle. Vapautuneille ja uusille taajuuksille käynnissä ollut täydennyshaku päättyi 3. toukokuuta ja valtioneuvosto teki päätökset 23. kesäkuuta. Täydennyshaulla haettiin taajuuksia, jotka eivät olleet käytössä nykyisellä radiotoiminnan toimilupakaudella. Nykyinen toimilupakausi alkoi vuoden 2020 alussa ja silloin myönnetyt toimiluvat ovat voimassa kymmenen vuotta. Täydennyshakukierroksella myönnetyt toimiluvat astuvat voimaan 1. heinäkuuta 2021 ja ovat voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun saakka. 

Valtioneuvosto tekee toimilupapäätökset, jos kaikille hakijoille ei ole myönnettävissä taajuuskapasiteettia tai toimilupapäätöksellä on huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen. Toukokuussa päättyneellä täydennyshakukierroksella melkein kaikille taajuuksille oli useampi kuin yksi hakija, joten Liikenne- ja viestintävirasto siirsi sähköisen viestinnän palveluista annetun lain nojalla kaikki vapaita taajuuksia koskevat hakemukset valtioneuvoston ratkaistavaksi.

Uusi toimilupa astuu voimaan Lapualla taajuudella 104,9 MHz heinäkuun alussa. Radio Pookin lähetykset käynnistyvät Pohjanmaalla heti tämän jälkeen kun se on teknisesti mahdollista, kuitenkin arviolta jo kesän aikana.  

Kilpailut

Uusimmat