Kuva: Fotolia

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tienpidon ja liikenteen katsaus 2021: Positiivinen vire tienpidossa jatkuu

12.05.2021 13:59 - Marja Ollakka

Vuotuinen katsaus Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tienpidon ja liikenteen ajankohtaisiin asioihin on jälleen valmistunut. Katsaus on toteutettu edellisen vuoden tapaan kuvakoosteena.

Kuluvana vuonna ei päällysteiden uusimisessa päästä vastaavalle tasolle kuin viime vuonna, mutta tekemisen meininki jatkuu ja lukuisia uusia hankkeita käynnistyy ’korvamerkityn’ rahoituksen turvin.

Yksityisteiden kunnostukseen käytettävissä oleva rahoitus on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina - kuluvana vuonna rahoitusta on käytettävissä lähes 12 miljoonaa euroa.

ELY-keskus tuottaa myös julkisen henkilöliikenteen palveluja, jotka tunnetaan perinteisesti termillä joukkoliikenne. Viime vuosina on kuntien kanssa tiiviissä yhteistyössä laadittu alueellisia palvelutasosuunnitelmia lähes koko toimialueellamme. Näihin suunnitelmiin perustuva liikenne on kilpailutettu ja uusi liikenne käynnistyy tulevana kesänä. Odotettavissa on parannuksia palvelutasoon.

Oulun ja Kemin välinen nelostien investointihanke valmistuu. Investoinnin tuomasta parantuneesta palvelutasosta saamme jo nyt tuntuman aikaisempaa turvallisempien ja sujuvampien matkojen muodossa.

Kuluvana vuonna tehdään merkittäviä linjauksia liikennesektorilla. Valtioneuvosto päättää valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta antamalla sen selontekona eduskunnalle kuluvana keväänä. Suunnitelma määrittelee muun muassa tienpidon rahoituskehykset pitkällä aikajänteellä. Saman aikaisesti Väylävirasto valmistelee kahdeksanvuotista infrainvestointiohjelmaa

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaalla ympäristötuen käyttö kasvoi

Kilpailut

Uusimmat