Kuva: Mikko Mäkelä

Pohjois-Pohjanmaalla ympäristötuen käyttö kasvoi

12.05.2021 11:45 - Paavo Törmi

 Pohjois-Pohjanmaalla ympäristötukisopimuksia solmittiin alkuvuodesta 155 000 euron edestä. Tämä on 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Metsänhoitotöiden kemera-tukia maksettiin metsänomistajille Pohjois-Pohjanmaalla tammi-huhtikuussa 2,1 miljoonaa euroa, mikä vastaa viime vuoden vastaavan ajankohdan kemera-tuen käyttöä.

Valtakunnallisesti metsänhoitotöiden kemera-tukia on maksettu alkuvuodesta metsänomistajille 9,9 miljoonaa euroa, mikä on lähes viidenneksen viime vuotta vähemmän. Metsänhoitotöiden kemera-tukien käyttö kasvoi voimakkaimmin Lapissa, jossa kemera-tukia käytettiin 40 prosentti enemmän vuoden takaiseen verrattaessa. Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa tukien maksut kasvoivat hieman. Kaikissa muissa maakunnissa tukien maksut ovat laskeneet.

Luonnonhoitovaroja on maksettu metsänomistajille ja luonnonhoitohankkeita toteuttaville toimijoille kiivaasti alkuvuodesta. Huhtikuun loppuun mennessä luonnonhoitovaroja oli maksettu noin 2,2 miljoonaa euroa, mikä on noin 20 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän.  

Erityisesti kasvussa on ympäristötukien käyttö. Ympäristötukia on maksettu alkuvuodesta noin 2 miljoonaa euroa

Valtion kemera-tukea metsänhoitotöihin saa vuosittain noin 70 000 metsänomistajaa. Viime vuonna Metsäkeskus maksoi kemera-tukia metsänomistajille puuntuotantoon 50 miljoonaa euroa ja metsäluonnonhoitoon 8,4 miljoonaa, josta ympäristötukia oli 7,5 miljoonaa euroa

Kilpailut

Uusimmat