Kuva: Shutterstock

Oulun kaupunginhallitus päätti kaupungin ateria- ja puhtauspalveluiden palveluntuottajan

10.05.2021 17:15 - Marja Ollakka

Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan tänään ateria- ja puhtauspalveluiden palveluntuottajan valinnasta. Päätös pohjautuu Oulun kaupunginvaltuuston linjaukseen 5.10.2020 ulkoistaa kaupungin ateria- ja puhtauspalvelut.  

Kaupungin ateria- ja puhtauspalvelut siirretään liikkeenluovutuksena Compass Group Finland Oy:lle, joka tuottaa palvelut 1.10.2021 alkaen.  

Oulun kaupunki on kilpailuttanut palveluhankinnan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä talven 2020 - 2021 aikana. Lopullisen ehdotuksen palveluntuottajasta hyväksyi kaupunginhallitus. Päättäessään valita ateria-ja puhtauspalveluiden tuottajaksi Compass Group Finland Oy:n kaupunginhallitus samalla edellytti, että ulkoisen palvelutuottajan työn laadun tasoon eri hallintokunnissa ja liikelaitoksissa kiinnitetään erityistä huomiota.

Liikkeenluovutus koskee noin 270 vakituista ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijää, jotka siirtyvät 1.10.2021 ns. vanhoina työntekijöinä uudelle työnantajalle.  Palvelusopimuksen kokonaisarvo on 14,6 miljoonaa euroa vuodessa. Ulkoistuksen vuosittainen säästö on yli kaksi miljoonaa euroa.  

Lue myös: Kaukolämpölinjan rakentaminen vaikeuttaa liikkumista OYS:n ympäristössä

Kilpailut

Uusimmat