Ravitsemisliikkeiden rajoituksia koskeva asetus annettu – tanssi ja karaoke kielletty

26.02.2021 17:54 - Marja Ollakka

Valtioneuvosto on antanut uuden asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Ravitsemisliikkeiden tulee huolehtia asiakkaiden ja asiakasryhmien välisistä etäisyyksistä aiempaa tehokkaammin.

Ravintoloiden on koko maassa järjestettävä toimintansa sisätiloissa siten, että asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoillaan. Ravintolat eivät myöskään saa järjestää eivätkä sallia esimerkiksi tanssimista ja karaokepaikan esiintymisiä.

Muut asiakasmääriä, aukioloa ja anniskelua koskevat rajoitukset on päivitetty eri maakuntien osalta. Asetus tulee voimaan 1.3., ja se on voimassa 30.6.2021 asti. Asiakkaiden ohjaamista istumapaikoillaan koskevaa momenttia sovelletaan kuitenkin vasta perjantaista 5.3.2021. Asetuksen käytännön soveltamisesta vastaavat aluehallintovirastot.

Ravitsemisliikkeen on jatkossakin huolehdittava siitä, ettei sen tiloissa synny tarpeetonta tungosta. Asiakkaiden saapuminen ravintolaan on toteutettava tavalla, jossa pidetään asiakkaiden ja seurueiden välillä riittävä etäisyys. Kaikilla asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Uutena velvoitteena ravitsemisliikkeiden on koko maassa järjestettävä toimintansa sisätiloissa siten, että asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoillaan. Ravintolan on laadittava ja annettava asiakkaille ohjeet siitä, miten sisätiloissa sallitaan kulkeminen ravintolaan saapumisen, sieltä poistumisen, tupakointitilassa tai wc- ja pesutilassa käymisen sekä ruuan ja juoman noutamisen yhteydessä. Ravintolat eivät toisin sanoen saa järjestää eivätkä sallia esimerkiksi tanssimista ja karaokepaikan esiintymisiä. Epidemian perustasolla ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla velvoite poistetaan 28. maaliskuuta 2021.

Lue myös: Ei muutoksia Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksiin

Uusimmat