Oulun Yrittäjien Vuoden Yrittäjä on Slatek - Vuoden Yksinyrittäjä Johanna Laurinen Businessworks

21.12.2020 13:19 - Marja Ollakka

Oulun Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2020 on Slatek. Jo yli neljäkymmentä vuotta toiminut oululainen perheyritys Slatek huolehtii siitä, että ihmisillä riittää puhdasta vettä. Vuoden yksinyrittäjäksi 2020 Oulun Yrittäjät valitsi palvelu- ja strategiamuotoilija Johanna Laurisen Businessworksista. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli Johanna Laurinen.

Oulun Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2020 on Slatek. Jo yli neljäkymmentä vuotta toiminut oululainen perheyritys Slatek huolehtii siitä, että ihmisillä riittää puhdasta vettä. Tämän yritys on tehnyt niin hyvin, että yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja kannattavasti. Oulun Yrittäjät palkitsi Slatekin Vuoden Yrittäjä 2020 -palkinnolla.

Veljekset Risto ja Paavo Huuki perustivat pääasiassa sähköurakointia tehneen kommandiittiyhtiön vuonna 1978. Jo seuraavana vuonna yritys rakensi ensimmäisen vesilaitoksen, ja 90-luvun laman myötä yritys keskittyikin pelkästään vesihuoltoon ja sen automaatioratkaisuihin.

Slatek suunnittelee, rakentaa ja huoltaa veden pumppaamoita ja jätevedenpuhdistamoita. Slatekin tuotteet on suunniteltu energiatehokkaiksi kauan ennen kuin siitä tuli muodikasta.

Slatek on rakentanut jo 2000 vesilaitosta eri puolille Pohjois-Suomea ja -Ruotsia. Yhtiön liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa.

Muutaman vaiheen jälkeen Huukin veljesten perustama kommandiittiyhtiö muutettiin vuonna 2014 osakeyhtiöksi, jonka osakkeet siirtyivät lähes täysin Risto Huukille. Samalla firman nimeksi otettiin nykyinen Slatek.

Yrityksen kasvu on vaatinut suunnitelmallista strategiatyötä. Kasvustrategian mukaan yhtiön liikevaihto on tarkoitus tuplata seuraavan viiden vuoden aikana. Yksi käytännön keino on vahvistaa asiakkuuksien jatkuvuutta.

Vuoden yksinyrittäjäksi 2020 Oulun Yrittäjät valitsi ajankohtaisella alalla toimivan palvelu- ja strategiamuotoilija Johanna Laurisen Businessworksista. Laurinen siirtyi yrittäjäksi parikymmentä vuotta kestäneen pankkiuran jälkeen ja hyödyntää nyt kokemustaan ja ammattitaitoaan pienyrittäjien tukena.

Johanna Laurisen Businessworks tarjoaa apuaan pienyrittäjille muun muassa tuotteen- tai palvelun kehitystyössä, markkinoinnin suunnittelussa tai kasvustrategian laatimisessa. Hän käyttää palvelumuotoilun työkaluja.

Yrittäjäksi vuonna 2019 siirtynyt Johanna Laurinen työskenteli lähes kaksikymmentä vuotta OP Ryhmässä muun muassa liiketoiminnan kehityspäällikkönä ja tuotepäällikkönä. Tässä työssä hän keräsi kokemusta digitaalisuuden hyödyntämisestä bisneksessä sekä innovaatio- ja strategiatyöstä, jota hän hyödyntää nyt yrittäjänä.

Oulun Yrittäjien valintaperusteissa vaikutti myös Johanna Laurisen selkeä panostus yrityksensä brändin rakentamiseen. Yrityksellä on vakuuttavat nettisivut ja aktiiviset somekanavat.

Kilpailut

Uusimmat