Syyssateet ja keväällä sulava lumi paljastavat usein vuotokohtia talojen katoissa – "Katot pitäisi tarkastaa vähintään pari kertaa vuodessa"

23.10.2020 07:30 - Nelli Salomäki

Katman Oy:n toimitusjohtaja Harri Saarisen mukaan katot tulisi tarkistaa vähintään keväällä ja syksyllä ennen talven tuloa. Hänen mukaansa ihmisten tulisi kiinnittää kattojen tarkastamiseen nykyistä enemmän huomiota jo ennen kuin ongelmia ilmaantuu.

Saarisen mukaan tärkeintä katolla käydessä on silmämääräinen yleiskunnon tarkastaminen ylimääräisten esineiden varalta, sillä ne voivat aiheuttaa kattoon vaurioita. Myös kattokaivojen ja sadevesikourujen puhdistus sekä irtoroskien pois kerääminen kannattaa muistaa tehdä säännöllisesti.

Mikäli katto kuitenkin alkaa vuotaa, Saarisen mukaan ensin kannattaa selvittää, mistä katto vuotaa. Mikäli kyseessä on taloyhtiö, silloin yhteyttä voi ottaa kiinteistöhuoltoon, mutta jos kyseessä on omakotitalo, kannattaa ottaa yhteyttä johonkin kattoliikkeeseen. Saarinen muistuttaa, että kattoliikkeeseen yhteyttä ottaessaan täytyy ottaa huomioon kiinteistön katemateriaali, sillä eri yritykset ovat erikoistuneet eri materiaaleihin.

Kilpailut

Uusimmat